Доступність посилання

ТОП новини

Вищий господарський суд України визнав за державою право власності на контрольний пакет акцій Нікопольського заводу феросплавів


Судова тяганина навколо приватизації підприємства консорціумом «Придніпров’я» триває вже кілька років. Консорціум «Придніпров’я» пов’язують із бізнесменом Віктором Пінчуком.

Суд повністю задовольнив касаційну скаргу Фонду державного майна України на рішення судів попередніх інстанцій щодо власності на пакет акцій Нікопольського заводу феросплавів.

За інформацією прес-служби Фонду держмайна, Вищий господарський суд визнав власником пакету 50% плюс одна акція державу в особі Фонду державного майна та зобов’язав зберігача акцій — АКБ «Укрсоцбанк» — перерахувати ці акції на рахунок у цінних паперах ФДМУ.

Голова Фонду Валентина Семенюк зазначила, що вважає це великою перемогою, яка має величезне значення для держави. Вона каже, що у довготривалій справі повернення акцій НЗФ державі ФДМУ може святкувати перемогу.

Судова тяганина навколо підприємства триває вже кілька років. Попри те, що Вищий господарський суд України ще у серпні 2005 року визнав незаконною приватизацію консорціумом «Придніпров’я» 50% + 1 акції НЗФ, акції не вдалося перерахувати через низку судових рішень, що суперечили одне одному.

Консорціум «Придніпров’я» пов’язують із бізнесменом Віктором Пінчуком.
XS
SM
MD
LG