Доступність посилання

ТОП новини

Газотранспортна система України була i лишається в держвласності, переконує прем’єр Янукович


Раніше сьогодні фракція «Наша Україна» заявила про намір блокувати завтра роботу парламенту з вимогою заслухати звіт Прем’єр-міністра Віктора Януковича, про які пропозиції з боку Києва щодо газотранспортної системи говорив напередодні Президент Росії.

Про це він заявив сьогодні на засіданні урядового комітету з питань правової політики, оборони, міжнародного співробітництва i євроінтеграції.

Раніше сьогодні фракція «Наша Україна» заявила про намір блокувати завтра роботу парламенту з вимогою заслухати звіт Прем’єр-міністра Віктора Януковича.

За словами лідера фракції «Наша Україна» В’ячеслава Кириленка, депутати хочуть почути у звіті керівника уряду, про які пропозиції з боку Києва щодо газотранспортної системи говорив напередодні Президент Росії.

«Нам не зрозуміло хто, за скільки, кому, навіщо і на підставі яких повноважень хоче передати газотранспортну систему. Про які свердловини і для кого йде мова у Російській Федерації, які ніби стануть тією платою за газотранспортну систему, внаслідок якої український народ позбавиться останнього надбання, яке він має. Тому завтра фракція „Наша Україна“ не розпочне своєї роботи у пленарній залі, допоки не заслухає звіт прем’єра Януковича щодо революційних пропозицій та можливих переговорів із владою Російської Федерації щодо умов передачі, а на нашу думку, здачі газотранспортної системи», — наголосив Кириленко.

До нашоукраїнців планують приєднатися також бютівці.

«Заява Януковича, а також (міністра палива і енергетики Юрія) Бойка, про те, що створять спільне підприємство, консорціум, корпорацію, чи як вони там називають це утворення, із внесенням у статутний фонд нашої газотранспортної системи, ми вважаємо першим кроком до зради національних інтересів України», — заявила Юлія Тимошенко.

Минулого тижня Володимир Путін під час прес-конференції у Москві заявив, що не виключає участі українських компаній у видобутку енергоресурсів на території Росії. Йшлося також про створення газотранспортного консорціуму. За словами російського Президента, з такими пропозиціями звернулася сама Україна.
XS
SM
MD
LG