Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради подання про призначення Володимира Огризка Міністром закордонних справ


Про це повідомляє прес-служба Президента України. Минулого тижня уряд підтримав пропозицію Президента призначити виконувачем обов’язки глави МЗС Володимира Огризка. Про це 31 січня повідомив прем’єр-міністр Віктор Янукович. 30 січня Президент Ющенко підписав заяву про звільнення з посади глави МЗС Бориса Тарасюка.


Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Подання Глави держави внесене до парламенту відповідно до пункту 10 частини першої статті 106 частини четвертої статті 114 Конституції України.

Минулого тижня уряд підтримав пропозицію Президента призначити виконувачем обов’язки глави МЗС Володимира Огризка. Про це 31 січня повідомив прем’єр-міністр Віктор Янукович, відкриваючи засідання Кабміну.

Першим завданням для пана Огризка на цій посаді буде підготовка зустрічі з Трійкою Євросоюзу, яка має відбутися 6 лютого. Таке доручення новому керівнику МЗС визначив прем’єр-міністр.

30 січня Борис Тарасюк написав заяву про звільнення. Причина - судова тяганина навколо легітимності перебування його на посаді міністра закордонних справ.

Уряд Януковича неодноразово звинувачував його в опозиційності до Кабміну.

Президент прийняв відставку Тарасюка.

Сам Тарасюк запропонував на своє місце одного з кандидатів: Олександра Чалого, Костянтина Грищенка та Володимира Огризка.
XS
SM
MD
LG