Доступність посилання

ТОП новини

На засіданні «Україна-Трійка ЄС» у Києві йшлося про нову базову угоду між Україною і Євросоюзом


Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб у новій угоді з ЄС була зафіксована перспектива України щодо членства в Євросоюзі.

А перший тур переговорів вже на робочому рівні про укладання нової угоди Україна-ЄС проведуть 8 березня

Як заявив у вівторок міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр: “Детально будуть обговорювати такі напрямки, як поглиблення економічної складової у стосунках між Україною та ЄС, питання енергетики, участі України в європейських миротворчих місіях. Але наголошую: ці питання ми нині лише накреслили, їх глибоко вивчатимуть на засіданнях робочих груп фахівці ЄС та України”.

А виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Огризко зазначив, що Україна не змінить свого зовнішньополітичного курсу на євроінтеграцію: «Головний месидж, який сьогодні передано нашим європейським колегам, є дуже чітким і зрозумілим: українське суспільство, українське керівництво має чіткі та ясні євроінтеграційні плани і перспективи. Це постійний пріоритет української зовнішньої політики, який не буде змінюватись. Це підтверджено на усіх політичних рівнях. А головне, що це підтверджено і підтримано українським народом».

Володимир Огризко також сказав, що найближчим часом розпочнеться робота над угодою про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС: «Що стосується зони вільної торгівлі, ми зацікавлені у тому, щоб робота над нею розпочалась максимально швидко. І домовилися про те, що це відбуватиметься навіть до набуття повноправного членства України у СОТ».

Україна хоче закріпити в новій посиленій угоді з Європейським Союзом як політичну асоціацію, так і економічну інтеграцію.

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб у новій угоді з ЄС була зафіксована перспектива України щодо членства в Євросоюзі.

Євросоюз вирішив не визначати в новій угоді перспективи розвитку відносин з Україною.
XS
SM
MD
LG