Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Іраку закликав військове командування пришвидшити підготовку до спецоперації в Багдаді


Нурі аль-Малікі зазначив, що затримка дозволить екстремістам активізувати напади, внаслідок яких минулими тижнями загинули сотні людей.

Нурі аль-Малікі зазначив, що затримка дозволить екстремістам активізувати напади, внаслідок яких минулими тижнями загинули сотні людей. Учора в Іраку вбили або знайшли мертвими півсотні місцевих мешканців і двох американських військових.

Водночас, Іран вимагає звільнити дипломата, якого у неділю викрали в Багдаді озброєні люди в уніформі іракської армії.

Офіційний Тегеран покладає відповідальність за напад на Сполучені Штати, які мали б організувати безпеку іноземцям в Іраку.

У свою чергу, американська влада заперечує причетність до викрадення другого секретаря посольства Ірану в Багдаді.

А міністр оборони США Роберт Ґейтс сказав, що збільшення американського контингенту в Іраку – не останній крок для подолання насильства в цій країні

Ґейтс повідомив Конгресу про підготовку додаткового плану дій, якщо збільшення кількості військових буде неефективним. Деталі плану посадовець не уточнив.

На початку року президент США Джордж Буш анонсував нову стратегію дій в Іраку, за якою американський контингент у цій країні збільшать на 21 з половиною тисячі осіб. Додаткові підрозділи направлять до Багдада і західної іракської провінції Анбар.
XS
SM
MD
LG