Доступність посилання

ТОП новини

Парламент у четвер обрав віце-спікером Миколу Томенка, а Омбудсменом України Ніну Карпачову


Депутати голосували таємно, бюлетенями. За Миколу Томенка проголосували 340 депутатів. А за Ніну Карпачову – 255 парламентарів. Тоді як її опонент голова Української Гельсінської спілки Євген Захаров отримав лише 153 голоси.


Депутати голосували таємно, бюлетенями. За Миколу Томенка прголосували 340 депутатів. А за Ніну Карпачову – 255 парламентарів. Тоді як її опонент Євген Захаров отримав лише 153 голоси.

У четвер, напередодні голосування заступник лідера фракції Партії регіонів Василь Кисельов зазначив, що «регіонали» підтримають представника БЮТ Миколу Томенка на посаду віце-спікером на кандидатуру.

Натомість думки “Нашої України” щодо кандидатури Томенка – розділилися. Павло Жебрівський на запитання Радіо Свобода сказав: “БЮТ все поділив, як “Весілля у Малинівці”: це мені, це мені, це мені, я себе не обділив. Якщо в заяві було сказано про те, що БЮТ і “Наша Україна” координують свої дії, погоджують по посадах, то, фактично, БЮТ сьогодні взяв собі посаду від опозиції і наглядової ради Ощадбанку, і наглядової ради Ексімбанку, і віце-спікера, не обговоривши і не пішовши на жоден контакт із “Нашою Україною”. НУ обговорювала цю ситуацію. На жаль, голоси розділилися і вирішили голосувати вільно. БЮТ вкотре “киданула” “Нашу Україну”.

Тоді як лідер “Нашої України” В’ячеслав Кириленко стверджував, що більшість фракції підтримає кандидатуру Миколи Томенка.

На посаду Омбудсмена претендували двоє кандидатів. Окрім колишнього Омбудсмена України Ніни Карпачової, за цю посаду змагався голова Української Гельсінської спілкиЄвген Захаров.

Заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов напередодні голосування заявив, що його політична сила голосуватиме за кандидатуру Захарова.
XS
SM
MD
LG