Доступність посилання

ТОП новини

Палестинські угруповання “Фатх” та “Хамас” сформують уряд національної єдності


Про це домовились лідери цих угруповань під час дводенних переговорів у саудівському місті Мекка.

Про це домовились лідери цих угруповань під час дводенних переговорів у саудівському місті Мекка.

Новий кабінет очолить нинішній прем’єр, один із лідерів “Хамас” Ісмаїл Ганія. Його заступником буде представник руху "Фатх", яке очолює глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас.

Аббас закликав новий уряд поважати усі попередні угоди з Ізраїлем. Він також сказав: “Ми молимо Аллаха, щоб ця угода була дієвою. І коли ми повернемось додому, на першій же зустрічі з Ісмаїлом Ханією ми відкриємо нову еру з новим урядом, який зможе покінчити з нашими стражданнями і стражданнями нашого народу. Це буде уряд, якого ми всі чекали”.

Після підписання угоди політичний лідер “Хамас” Халед Мешааль заявив: “Я дуже раджу нашим братам у партіях “Фатх” та “Хамас” дотримуватись досягнутої угоди. А нашій молоді, нашим героям у Палестині я кажу – перед вами лідери палестинського народу. Перед вами представники двох найбільших угруповань. І ні в кого з них немає причин для братовбивства”.

А Ісмаїл Ханія так прокоментував цю подію: “Тепер починається нова фаза нашої роботи. І – з Божою допомогою – на цій фазі ми повинні досягти нашої національної мрії, досягти встановленої мети і більше не боятися агресорів”.
XS
SM
MD
LG