Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко запевнив генсека НАТО, що Україна продовжить брати участь у миротворчих операцiях


Про це Президент України заявив у суботу у Мюнхені під час зустрічі із Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером.

Про це Президент України заявив у суботу у Мюнхені під час зустрічі із Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером.

Серед головних тем зустрічі – внутрішньополітичний діалог в Україні у сфері евроатлантичної інтеграції.

Президент наголосив, що інтеграція до євроатлантичних структур – це стратегічна мета України. Сьогодні для України важливим завданням у цьому контексті залишається формування спільної позиції провідних політичних сил щодо темпів подальшого розвитку відносин України з НАТО.

За словами Ющенка Україна й надалі братиме активну участь у миротворчих операціях Альянсу.

Крім того, Президент України подякував Генсеку НАТО за допомогу в ліквідації надлишкових боєприпасів, легкого озброєння і стрілецької зброї та переносних зенітно-ракетних комплексів, яка надається Україні.

Президент наголосив, що він та український уряд і надалі приділятимуть належну увагу поширенню в суспільстві об’єктивної, неупередженої й деполітизованої інформації про діяльність Альянсу та євроатлантичну інтеграцію України: «Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться подолати у свідомості українців застарілі міфи і стереотипи про НАТО».
XS
SM
MD
LG