Доступність посилання

ТОП новини

В Італії завершився Чемпіонат Світу з біатлону. В збірної України одна «бронза» і 7 загальнокомандне місце.


Геннадій Мороз Київ, 12 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) — У неділю в італійських Альпах фінішувала світова першість з біатлону. В заключних двох гонках Чемпіонату представникам збірної України відзначитися не вдалося. І «бронза» Андрія Дериземлі стала єдиним здобутком команди на нинішній першості

Неабиякі сподівання на успіх в останній день Чемпіонату cвіту з біатлону в італійському містечку Антогль-Антерсельва покладалися на виступ жіночої збірної України в естафеті. Одначе, медальний фініш для українських біатлоністок так і залишився нездійсненною мрією. В учорашніх естафетних перегонах Оксана Хвостенко разом із партнерками фінішували тільки дев’ятими. Різниця у майже 4 хвилини на фініші з чемпіонками світу збірною Німеччини лише підтвердила статус українок, як таких собі середняків світового біатлону.

Не порадували в неділю й чоловіки. У заключному старті нинішнього Чемпіонату — вельми престижних 15-кілометрових перегонах із масовим стартом — кращим із українців був Олександр Біланенко. За однакової влучності на стрільбі переможцеві Міхаелю Грайсу з Німеччини Біланенко програв ходом більше двох хвилин і в підсумку фінішував 19-м із 30-ти спортсменів. На 25-му і 26-му місцях перегони завершили Андрій Дериземля і Олексій Коробейников. Таким чином, «бронза» Дериземлі у стартовий день Чемпіонату стала першою і єдиною медаллю для збірної України на нинішньому біатлонному форумі.

«Реабілітовуватимуться» українці, очевидно, на Чемпіонаті Європи, що стартує вже за тиждень у Болгарії. На відміну від провідних біатлонних збірних континенту, які використовують цей турнір для перегляду резервістів, українська команда планує стартувати у Болгарії основним складом.

Сьогодні у Києві відбудеться позачергове засідання Виконкому Федерації футболу України

Термінового скликання виконкому української федерації футболу зажадала Професіональна футбольна ліга України. Позаяк, на думку Президента ПФЛУ Равіля Сафіуліна, вітчизняна федерація приховує прізвища 16 футболістів, упійманих на допінгу. У свою чергу керівництво Федерації з метою якнайшвидшого і об’єктивного розслідування усіх аспектів «допінгового» скандалу створило спеціальну слідчу групу. Результати роботи якої планують оприлюднити саме сьогодні.

Цілком ймовірно, що іншою темою обговорення на позачерговому виконкомі Федерації стане також судовий позов Георгія Деметрадзе до «футбольної влади» України. Грузинський форвард донецького «Металурга», посилаючись на відповідну статтю Конституції України, оскаржує запровадження в українському футболі ліміту на легіонерів.
XS
SM
MD
LG