Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Як почувається в Україні малий бізнес? Чому політики вирушають у вояжі регіонами? Про що свідчить підписання спільної угоди між БЮТ та "Нашою Україною"?


Ірина Біла Київ, 13 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Практика збільшувати прожитковий мінімум кілька разів на рік, на думку журналістів газети “Факти”, міцно вкоренилася в українському суспільстві. Так, 2007 року співвітчизників також очікує трикратне підвищення цього важливого соціального стандарту. Відтак, пропорційно зростуть і всі виплати, залежні від прожиткового мінімуму. Наприклад, пенсії-надбавки за особливі заслуги перед Україною.

Менш оптимістичну публікацію друкує “Газета по-київськи”. Видання стверджує, що під тиском влади малий бізнес в Україні, надто ж у Києві, може не вистояти. Дрібним підприємцям в Україні доводиться боротися за існування вже з тієї миті, як вони вирішують взятися за власну справу. Конкретні приклади – у статті “Як вивести підприємця”. Поки «антикризова» коаліція включно зі спікером Олександром Морозом шукає методів боротьби з екс-міністром МВС та лідером “Народної самооборони” Юрієм Луценком, він завойовує все нові регіони й уми, стверджує газета “Україна молода”. Докладніше про те, як це відбувається, – в матеріалі “Спецоперація “Дуля”. Утім, як пише газета “День”, збільшити кількість прихильників в областях, а заодно і навести дисципліну серед однопартійців взялася і Юлія Тимошенко. Поки суд не розставив всі крапки над “і” в Законі про імперативний мандат, лідерка БЮТ вирішила проїхатися регіонами і навести лад серед депутатів місцевих рад. Подробиці – в публікації “Тимошенко затіяла “велике прибирання”. Підписання спільної угоди між Блоком Юлії Тимошенко та “Нашою Україною” коментує тижневик “Главред”. Видання пише, що Заява про спільну з Тимошенко опозиційну діяльність для Ющенка сьогодні – це визнання свого безсилля в боротьбі за владу з Януковичем і його «антикризовою коаліцією», капітуляція перед об’єктивною реальністю. Рятує Президента лише одне: всі його попередні домовленості з Тимошенко не виконувалися до кінця. І дуже ймовірно, що заява від 5 лютого кане в небуття так само тихо та без присутності журналістів, як і з’явилася на світ. Знизивши тарифи, підвищивши їх лише вдвічі, київська міська влада ще на один щабель опустила планку довіри до себе. Стверджує дописувач газети “Голос України”. Про те, чому так трапилося – у статті “Чи можуть бути командою Лебідь, Рак та Щука?” У цьому ж числі газета пише про ще один парадокс, а саме: рівень безробіття в Україні знизився, а кількість бідних людей зросла. Чому так? Відповідь також пропонує парламентське видання.
XS
SM
MD
LG