Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович вважає тарифи на житлово-комунальні послуги невиправдано завищеними


Розпочинаючи сьогодні засідання уряду, Прем’єр-міністр не виключив порушення кримінальних справ за фактом необґрунтованого підвищення тарифів. Інформацію про правомірність ухвалення відповідних рішень у регіонах, за його словами, збирала спеціальна робоча група від уряду та Генпрокуратури. Із осені минулого року майже в усіх регіонах України місцева влада почала збільшувати тарифи на житлово-комунальні послуги.


Розпочинаючи сьогодні засідання уряду, Прем’єр-міністр не виключив порушення кримінальних справ за фактом необґрунтованого підвищення тарифів.

«Ми не допустимо, щоб нечисті на руку ділки наживалися, штучно завищуючи тарифи на житлово-комунальні послуги. Інформацію про те, що в деяких регіонах України складається подібна практика, ми з вами знали. А отримали ми її наприкінці минулого року. І я особисто неодноразово підкреслював: я був упевнений у тому, що перевірка, яку ми проводили, дасть результати і висвітлить дійсну ситуацію щодо цього питання», — заявив прем’єр.

Янукович уточнив, що йдеться про Херсон, Київ, низку міст Закарпатської області, Дніпропетровщину.

Інформацію про правомірність ухвалення відповідних рішень у регіонах, за його словами, збирала спеціальна робоча група від уряду та Генпрокуратури.

Із осені минулого року майже в усіх регіонах України місцева влада почала збільшувати тарифи на житлово-комунальні послуги.

У Києві ці тарифи спочатку зросли у 3,5 рази. Минулого тижня Київрада розпорядилася знизити ціни. За цим рішенням тарифи від 1 грудня мають зрости не більше, ніж удвічі порівняно з первісними.
XS
SM
MD
LG