Доступність посилання

ТОП новини

14 лютого Кабінет Міністрів України розгляне законопроект про організацію і проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.


Геннадій Мороз Київ, 14 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Сьогодні Кабінет міністрів України розгляне законопроект про організацію і проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Нагадаємо, що Україна разом із Польщею мають реальні шанси на перемогу в тендері на право проведення фінальної частини футбольного Євро.

Іншими претендентами на проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році є Італія а також спільна заявка Угорщини і Хорватії. А переможця в конкурсі УЄФА обіцяє назвати в квітні цього року. Тим не менш Кабмін України готовий завчасно розглянути відповідний футбольний закон. Проект представить міністр юстиції Олександр Лавринович.

У Швеції відбулося жеребкування молодіжного Чемпіонату Європи з футболу 2009 року.

У кваліфікації збірна України гратиме у 2 відбірній групі, де суперниками 21-річних вихованців тренера Олексія Михайличенка будуть молодіжні збірні Чехії, Туреччини, Вірменії та Ліхтенштейну. Двоколовий кваліфікаційний турнір стартує вже на початку літа. І за його підсумками переможці 10 груп а також 4 кращі команди, що посядуть другі місця, потрапляють у плей-офф. І лише 7 кращих команд у матчах на виліт разом із господарями турніру шведами зіграють у фіналі молоіжного Євро.

14 лютого в Україні відбудеться перший матч 1/ 16 Кубка УЄФА з футболу між донецьким «Шахтарем» і французьким «Нансі».

Суперник гірників—відвертий середняк французького футболу і нині в чемпіонаті своєї країни посідає тільки 11 місце. Щоправда, «Нансі» не приховує свого бажання якнайкраще виступити саме в європейському турнірі. Завдання виходу щонайменше у півфінал Кубка УЄФА поставлено і перед гравцями «Шахтаря». Про це напередодні матчу заявив капітан команди Анатолій Тимощук. Сьогоднішній поєдинок у Донецьку обслуговуватиме грецька бригада арбітрів на чолі з Атанасісом Бріакосом. А сам поєдинок розпочнеться о 19 годині.

Нігерійський боксер Семюель Пітер відмовився отримати 2, 5 мільйони доларів відступних.

Таку суму офіційному претендентові пропонував Віталій Кличко за добровільну відмову від претензій на бій з чинним володарем чемпіонського пояса WBC Олегом Маскаєвим. Таким чином ім’я наступного суперника для російського Чемпіона однієї з найбільш престижних боксерських версій світу повинен назвати спортивний арбітражний суд у Лозанні.
XS
SM
MD
LG