Доступність посилання

ТОП новини

Туркменистан залишиться стратегiчним постачальником газу до України


Віктор Ющенко та Ґурбанґули Бердімухаммедов також домовилися про опрацювання найближчим часом плану дiй з українсько-туркменської спiвпрацi на найближчі два роки.

Ґурбанґули Бердімухаммедов під час церемонії інавгупації. Ашгабад, 14 лютого 2007 р.
На цьому наголосили президенти країн під час зустрічі в Ашгабаті.

Віктор Ющенко та Ґурбанґули Бердімухаммедов також домовилися про опрацювання найближчим часом плану дiй з українсько-туркменської спiвпрацi на найближчі два роки.

Окрiм цього, пiд час зустрiчi обговорили тему спiвпрацi України з Туркменистаном у вiйськово-технiчнiй сферi. Новообраний президент Туркменистану також прийняв запрошення Віктора Ющенка відвідати Україну.

Український Президент сьогодні в Ашгабаті взяв участь в інавгурації туркменського лідера Гурбангули Бердимухаммедова.

Сьогодні виборча комісія Туркменистану проголосила Ґурбанґули Бердімухаммедова новим президентом країни.

Під час церемонії інавгурації новообраний глава держави зазначив: “Туркменський народ і весь світ побачили, що змагання за президентську посаду між кандидатами відбулося відкрито і чесно”.

За Бердімухаммедова, за офіційними даними, проголосували понад 89 відсотків виборців.

На посаду Президента після смерті Сапармурата Ніязова претендували шестеро кандидатів, однак усі - від провладної партії. Лідерів туркменської опозиції, які проживають у вигнанні, не допустили до участі у виборах. Влада не дозволила їм повернутися в країну.

Міжнародні правозахисні організації та західні дипломати розкритикували вибори через недотримання стандартів демократії.

Матеріал до теми:

• Чого варто очікувати від нового президента Туркменистану і як він ішов до влади?
XS
SM
MD
LG