Доступність посилання

ТОП новини

У черговому рейтингу найсильніших футбольних команд світу національна збірна України піднялася на дві сходинки і нині посідає 11 місце.


Геннадій Мороз Київ, 15 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Національна збірна України з футболу нині перебуває лише за крок від чільної десятки найсильніших збірних світу. В оновленому рейтингу ФІФА команда Олега Блохіна вже 11 на планеті.

У порівнянні з попереднім рейтингом міжнародної федерації футболу Україна завдяки нічийному підсумкові матчу проти ізраїльтян поліпшила своє становище одразу на дві позиції. У лютому команда Олега Блохіна перебуває на 11 місці серед найсильніших збірних планети. Чи буде подальший прогрес? З’ясується вже у березні. Коли команда України проведе чергові офіційні матчі відбірного турніру до Євро—2008 проти збірних Фарерських островів та Литви.

Ну а головною несподіванкою лютневого рейтингу ФІФА стала зміна лідера. Після п’яти років незмінного владарювання збірної Бразилії на чолі світового футбольного списку стали чинні Чемпіони світу італійці. Ще один суперник України у європейському відборі збірна Франції—четверта.

У першому матчі 1/ 16 фіналу європейського Кубка УЄФА донецький “Шахтар” не зміг переграти на власному полі французький “Нансі” 1 : 1.

Скромний середняк французького футболу ні в чому не поступався нещодавньому учасникові Ліги Чемпіонів. Під завісу гри гості навіть відкрили рахунок в матчі. Щоправда, донеччани вже за кілька хвилин змогли вирівняти становище. У складі “Шахтаря” відзначився хорватський легіонер Даріо Срна. А от в заключні хвилини матчу українці відзначилися лише невмотивованою грубістю.

Врешті-решт втративши через вилучення капітана і лідера Анатолія Тимощука. Втім, підсумкові 1 : 1 все ж таки залишають “Шахтареві” непогані шанси на вихід у наступний раунд Кубка УЄФА. І все вирішить лише матч-відповідь, який відбудеться у Франції вже за тиждень.

Нігерійський боксер Семюель Пітер вимагає у Віталія Кличка більше грошей.

Семюель Пітер розпочав торгуватися із Віталієм Кличком. Лише напередодні нігерійський боксер суперважковаговик відмовився отримати 2, 5 мільйони доларів відступних за добровільну відмову від претензій на бій з чинним володарем чемпіонського пояса WBC Олегом Маскаєвим. Одначе, вже у вівторок промоутер нігерійця Діно Дува заявив, що команда Пітера готова розглянути інші пропозиції. Щоправда, 2, 5 мільйони це замало. І сума відступних повинна бути суттєво збільшена. А ось реакція Віталія Кличка на новий розвиток подій наразі не повідомляється.
XS
SM
MD
LG