Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш оголосив про продовження ще на 4 місяці терміну перебування в Афганістані 3 200 військовослужбовців США


Також до Афганістану скерують додаткові сили, виділені відповідні кошти.

Також до Афганістану скерують додаткові сили, виділені відповідні кошти.

За словами президента США, «ці сили і фонди мають допомогти президентові Афганістану Хаміду Карзаю розбити нашого спільного ворог».

Джордж Буш у сьогоднішній промові «Війна з тероризмом» наголосив, що бійці «Талібану» та «Аль-Каїди» планують нові напади.

Президент США прогнозує, що боротьба з повстанцями в Афганістані триватиме й навесні і відзначив «значний прогрес», якого війська коаліції досягли в тій країні минулого року.

При цьому американський лідер закликав країни НАТО надати усю можливу підтримку військовим в Афганістані.

Раніше керівництво Альянсу стверджувало, що подолає «Талібан» до весни, якщо вдасться залучити до афганської операції додатковий контингент.

Джордж Буш поклав відповідальність за забезпечення військових США в Іраку усіма необхідними ресурсами на республіканську та демократичну партії своєї країни.

Президент США заявив: «Зараз Палата Представників обговорює резолюцію, яка не схвалює нашу нову стратегію. Це може бути першим випадком в історії Конгресу Сполучених Штатів, коли спочатку затверджують рішення послати нового командувача на битву, а потім голосують за те, щоб виступити проти його плану, який є необхідним для успіху в тій битві».

За словами Буша, не можна йти з Іраку, доки «робота в тій країні не завершена», оскільки «ворог піде за нами у США».

Очікують, що в п''ятницю Палата представників США проголосує за резолюцію, яка засуджує рішення Буша відіслати до Іраку додатково 21 з половиною тисячу військовиків.
XS
SM
MD
LG