Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Що сприяло підвищенню народжуваності в Україні? Чому молодь в Україні мало подорожує? Як європейська спільнота боротиметься за покращення клімату?


Ірина Біла Київ, 16 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Упродовж останніх трьох років народжуваність в Україні виросла майже на 60 тисяч.

На думку демографів, яких цитує газета “Сегодня”, сприяло цьому введення допомоги при народженні дитини. Однак це може тривати ще 2-3 роки, а потім суму допомоги потрібно буде або збільшувати, або шукати інші стимули. Наприклад, отримання квартир на пільгових умовах, або здешевлення якісних дошкільних закладів. В Інституті демографії також переконані, що збільшення віку виходу на пенсію неминуче, інакше країна не прогодує пенсіонерів. Зараз кількість пенсіонерів і тих, хто працює, однакова, але через 5-10 років на одного працездатного громадянина припадатиме два пенсіонери. Свій вклад в покращення демографічної ситуації в Україні вніс і співак Олександр Пономарьов. – Вчора у нього народилася донька. Подробиці самопочуття молодої мами та батька, який, до слова, був присутнім при пологах, розповідає газета “Факти”. Що гальмує розвиток молодіжного туризму в Україні? Як стверджує видання “Сейчас”, одна з причин – відсутність недорогого, але пристойного житла. Ця ніша для бізнесу зовсім не зайнята. А дарма, зауважують журналісти. Адже, скажімо, в Америці молодь витрачає близько 10 мільярдів в рік на подорожі, більшість з яких – власною країною. Інформує “Сейчас” і про те, що в Європі готують інформаційну кампанію про небезпеку кліматичних змін і необхідності протидії цьому явищу. До участі вже запросили 45 провідних телеведучих та метеорологів. “Загадки й подробиці Полярного року” – у матеріалі під таким заголовком газета “Голос України” друкує інтерв’ю з директором Національного антарктичного наукового центру Валерієм Литвиновим. Серед іншого він розповідає про те, як Україна дбає про майбутнє Антарктиди та про те, яка країні від цього користь.

А під рубрикою "Освіта без рожевих окулярів" парламентська газета подає матеріал з інформацією, що таке атестація для вчителів і чи пройшли б цю атестацію ті, хто її вигадав! Поруч - подробиці про те, чи справді відбиратимуть стипендії у тих студентів, які їздять на власних мерседесах? Словосполучення «Помісна церква» нині у всіх на слуху. Хтось бачить у такому статусі відновлення справедливості щодо православних Київської традиції, хтось — перешкоду власним політичним планам. Які ж перспективи відкриє визнання Української Помісної православної церкви з центром у Києві для звичайних віруючих і просто громадян України? Про це розповідає газета “Україна молода”.
XS
SM
MD
LG