Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибудуть фахівці із протиракетної оборони США


Про це повідомив посол США в Україні Уільям Тейлор під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Андрієм Веселовським.

Про це повідомив посол США в Україні Уільям Тейлор під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Андрієм Веселовським.

За словами Тейлора, з огляду на стратегічний характер відносин України й США найближчим часом в Україну прибуде спеціальна технічна група фахівців з питань ПРО, яка проведе ряд зустрічей з українськими експертами та широкою громадськістю і надасть детальнішу інформацію з цього питання. Про це сказано у повідомлені прес-служби Міністерства закордонних справ України,

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Веселовський зазначив, що українська сторона доручила посольствам України в Росії, Чехії й Польщі одержати додаткову інформацію з ПРО: «При цьому Україна виходить з того, що Уряд США, усвідомлюючи неоднозначну реакцію на розгортання елементів ПРО в Європі з боку окремих країн, зокрема Росії, у подальшому активно інформуватиме про ці плани європейців, а в разі їх реалізації – проводитиме імплементацію плану прозоро і передбачувано».

Зважаючи на необхідність посилення боротьби проти можливих проявів тероризму, протидію загрозам поширення і потенційного застосування ракетно-ядерної зброї, Україна зацікавлена у вивчені можливості застосування відповідних превентивних заходів, сказав Веселовський.

За його словами, створення глобальних систем захисту не повинно жодним чином спровокувати новий виток гонки озброєнь, бо, власне, така позиція й лежала в основі дій України, яка свого часу відмовилася від власного ядерного потенціалу.

Заступник міністра Веселовський підкреслив, що йдеться про речі глобальної ваги і глобальної відповідальності, отже до обговорення мають бути залучені всі причетні сторони. Посол Тейлор наголосив, що такою ж є і позиція влади США.

Сторони на зустрічі у четвер також обговорили проведення 23 лютого у Вашингтоні 3-го засідання україно-американської міжвідомчої координаційної групи.
XS
SM
MD
LG