Доступність посилання

ТОП новини

Путін виявив прихильність до Іванова, а Ющенко говорить, що сліди його отруєння ведуть за кордон... (огляд європейської преси).


Василь Зілгалов Прага, 16 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У п’ятницю європейські засоби інформації продовжували коментувати знакові перестановки в російському уряді. А німецька «Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ» опублікувала інтерв’ю з Президентом України. А вже лондонська «Таймс» написала, що Абрамович все-таки сварився з тренером «Челсі» через українця Шевченка.

Те, що президент Росії Владімір Путін призначив колишнього міністра оборони Сєрґєя Іванова першим віце-прем’єром російського уряду викликало хвилю домислів у європейській пресі. Лондонська «Файненшел Таймс» вважає, що нове призначення Іванова – це прояв прихильності Путіна. Ця ж газета наводить думку російського політика Бориса Нємцова, котрий сказав, що призначення Сєрґєя Іванова є – «ударом по ліберальному кремлівському угрупованню, яке підтримує Медведєва». Однак, Нємцов вважає, що це призначення ще не свідчить про остаточний вибір Путіна.

Ющенко бачить в Україні «енергетичний міст» між Азією і Європою

Президент України Віктор Ющенко спростував у інтерв’ю німецькій «Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ» домисли про ніби-то переговори між Москвою і Києвом про спільну експлуатацію української газотранспортної системи. «Україна не веде про це ніяких офіційних переговорів», – наголосив Президент України. Віктор Ющенко також зауважив: «я не вважаю, що українська газотранспортна система мусить входити у двосторонню структуру. Все має бути організоване у рамках спільного ринку». Під цим Ющенко має на увазі загальноєвропейський ринок. В інтерв’ю німецькій газеті президент України зазначив, що бачить Україну енергетичним мостом між центрально-азійськими, іранськими родовищами газу і Європою. «Це наша ключова місія», – сказав Віктор Ющенко. Він також підтвердив «Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ» факт діалогу Києва з Мінськом про спільні дії двох країн в енергетичних питаннях, щоб не залежати від Росії.

Відповідаючи на питання кореспондента «Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ» про розслідування його отруєння, Віктор Ющенко наголосив, що у гальмуванні справи винні не лише деякі політичні сили в Україні, але й люди за кордоном. При цьому він додав, що експерти виключають українське походження отрути /діоксину/ і відмовився відповісти на запитання, до якої країни веде слід його отруєння.

Абрамович посварився через Шевченка

Лондонська «Таймз» знову підтвердила інформації про нещодавній конфлікт між президентом лондонського футбольного клубу «Челсі» і головним тренером команди. Газета пише про взаємне недовір’я між російським олігархом Романом Абрамовичем та португальським тренером Жозе Моуріньйо, яке досягло піку в перший тиждень січня через роль в команді українського форварда Андрія Шевченка.

«Коли Моуріньйо наполягав на придбанні нового форварда для фінішу в англійській прем’єр-лізі, йому сказали, що необхідно вичавити максимум від Шевченка. Обмін думками призвів до того, що Абрамович покинув приміщення». Газета також пише, що у четвер Абрамович повернувся до Лондона вперше за понад місяць з метою провести переговори з Моуріньйо.
XS
SM
MD
LG