Доступність посилання

ТОП новини

У Криму почали складати списки осіб, які самовільно захопили землю


Заступник голови Республіканського комітету із земельних ресурсів АРК Михайло Шевельов заявив, що коли пройде така фільтрація, то може кількість осіб, які вимагають землю буде такою, що й земельну проблему буде знято.


Про це повідомили на нараді в Раді міністрів Криму, присвяченій питанню самозахоплень.

Заступник голови Республіканського комітету із земельних ресурсів АРК Михайло Шевельов наголосив, що коли пройде така фільтрація, то може кількість осіб, які вимагають землю буде такою, що й земельну проблему буде знято.

За словами Шевельова, треба «визначитись з людьми: якщо людина право (на землю) своє використала, то сказати їй «до побачення», тобі не належить, а якщо право людина не використала – то треба тоді дивитися, працювати з нею».

Михайло Шевельов також повідомив, що зараз місцеві рескомземи в містах, районах АРК підключаються до проблеми інвентаризації земельних ділянок, які були виділені, але сьогодні не використовуються. «За нашим обліком, усього виділено і перебуває у фізичних осіб 382 тисячі ділянок, із них 19 тисяч не використовуються (це майже 6%)», – зазначив Шевельов.

За даними Рескомзему АРК, в Криму було здійснено понад 50 великих самовільних захоплень, загальною площею понад 1300 гектарів. За попередніми даними, цими самозахопленими землями користуються 16 тисяч осіб, із них 14 тисяч – кримські татари.
XS
SM
MD
LG