Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію із засудженням нової стратегії президента Буша в Іраку


«За» проголосували 244 особи, «проти» – 182. Документ підтримали більшість демократів та частина республіканців (70 осіб)

«За» проголосували 244 особи, «проти» – 182. Документ підтримали більшість демократів та частина республіканців (17 осіб)

Голосування в Палаті представників, яку контролюють демократи, було проведене у зв’язку з рішенням президента Джорджа Буша скерувати до Іраку додатково понад 21-ну тисячу військовослужбовців. Для цього Білий дім має намір виділити понад 93 мільярди доларів.

Ухвалена резолюція, не є обов’язковою для виконання. Однак ініціатори цього документа висловлюють сподівання, що під тиском противників війни, адміністрація Буша відмовиться від своїх планів і почне виводити війська з Іраку.

Голосування в Палаті представників стало першою великою демонстрацією протистояння між Конгресом і Білим домом стосовно іракської проблеми.

За даними останніх опитувань громадської думки, 53 відсотки американців вважають, що Сполучені Штати повинні якомога швидше вивести свої війська з Іраку.
XS
SM
MD
LG