Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська організація «Нашої України» пропонує відзначити на державному рівні 65-річницю створення УПА


Відповідне звернення до Верховної Ради ухвалили у суботу учасники звітно-виборної конференції обласної організації політичної партії «Народний союз Наша Україна».

Відповідне звернення до Верховної Ради ухвалили у суботу учасники звітно-виборної конференції обласної організації політичної партії «Народний союз Наша Україна».

У документі зазначено, що 14 жовтня 2007 року виповнюється 65 років від утворення Української повстанської армії.

«У 1942 році кращі сини і дочки нашого народу об’єдналися у прагненні відстояти свободу і незалежність своєї держави проти окупантів, які терзали Україну із Заходу і Сходу. Проте Верховна Рада досі ніяк не може визнати вояків ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні. Жодні пропозиції від депутатів патріотичних сил не приймаються і по суті не розглядаються», – наголошено у зверненні.

Делегати конференції вимагають від Верховної Ради негайно внести до порядку денного та ухвалити закон, проект якого був поданий ще урядом Юрія Єханурова «Про соціальний захист учасників національно-визвольного руху 1939-1956 років за здобуття Україною своєї незалежності», що його «нині чинний Кабінет міністрів відкликав без будь-яких причин».

Учасники конференції також закликали підтримати проект постанови, внесений депутатом від «Нашої України» В’ячеславом Кириленком «Про відзначення 100-річчя з дня народження Романа Шухевича».

У роботі звітно-виборної конференції взяли участь понад 400 делегатів

Головою обласної організації партії переобрано народного депутата України Зиновія Шкутяка. Також було обрано раду партії з 52-х членів та делегатів на 4-й з''їзд партії «НСНУ».

За інформацією Зиновія Шкутяка, нині обласна організація налічує 10270 членів і на території області працює 769 первинних осередків.
XS
SM
MD
LG