Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США збирається поновити близькосхідні мирні зусилля на тристоронній зустрічі


Прем’єр-міністр Ізраїлю напередодні заявив, що домовився з Президентом США не визнавати нового палестинського «уряду національної єдності», доки той не пристане на міжнародні вимоги щодо ставлення до Ізраїлю.

Кондоліза Райс, яка перебуває на Близькому Сході, заявила про це напередодні завтрашньої спільної зустрічі з Президентом Палестинської адміністрації і Прем’є-міністром Ізраїлю.

Сьогодні вона зустрілася з Махмудом Аббасом і Егудом Ольмертом окремо.

Ізраїльський прем’єр напередодні заявив, що домовився з Президентом США не визнавати нового палестинського «уряду національної єдності», доки той не пристане на міжнародні вимоги щодо ставлення до Ізраїлю.

За словами Ольмерта, палестинський уряд, який відкидає заклики міжнародних посередників визнати державу Ізраїль, відмовитися від насильства й дотримуватися тимчасових мирних домовленостей, «не може здобути визнання, і з ним не може бути співпраці».

Як сказав прем’єр, після п’ятничної телефонної розмови з Джорджем Бушем позиції обох країн у цій справі «цілком однакові».

У суботу ввечері Махмуд Аббас заявив, що Вашинґтон мусить погодитися з коаліцією між його рухом «Фатх» і войовничим ісламістським угрупованням «Хамас» у новому палестинському уряді.

«Хамас» відкидає вимоги визнати Ізраїль і відмовитися від насильства.
XS
SM
MD
LG