Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» та БЮТ хочуть запровадити верхню межу на житлово-комунальні тарифи


Опозиція вимагає, аби сьогодні Верховна Рада розглянула законопроект про житлово-комунальні тарифи. У відповідь на обіцянку опозиції блокувати парламентську трибуну у вівторок депутати антикризової коаліції від початку пленарного засідання заблокували трибуну, президію і ложу уряду. Опозиція також вимає збільшити розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.


Опозиція вимагає, аби сьогодні Верховна Рада розглянула законопроект про житлово-комунальні тарифи, який встановлює верхню межу цін на комунальні послуги.

Минулого пленарного тижня Верховна Рада провалила цей законопроект. А окрім цього, опозиція наполягає на внесенні до порядку денного та негайному розгляді проекту постанови про запобігання негативним наслідкам підвищення житлово-комунальних тарифів.

У відповідь на обіцянку опозиції блокувати трибуну Верховної Ради у вівторок депутати антикризової коаліції від початку пленарного засідання ВР заблокували трибуну, президію і ложу уряду.

Представник Партії регіонів Ярослав Сухий зауважив: «Сьогодні ми не блокували трибуну, ми деблокували трибуну. Ми не дали зірвати роботу сесії. Така ідея не дати робити комусь, бо не можеш сам, не сприймається ніким. А такі політики, які розхитують державний човен, вони були в меншості, і залишаться в меншості. І нехай вони не дивуються, що вони не прийдуть більше до влади».

За словами лідера «Нашої України» В’ячеслава Кириленка немає ніяких гарантій, що ці документи розглянуть саме сьогодні.

В’ячеслав Кириленко: «Саме тому ми зараз пропонували припинити засідання, створити дві узгоджувальні групи щодо збільшення заробітних плат, по першому блоку законів, і щодо зменшення тарифів – по другому блоку законів. А після того, як узгоджувальні групи відпрацюють ці документи, внести їх, як консолідовані від всіх фракцій і проголосувати. Однак від такої абсолютно конструктивної пропозиції правляча коаліція відмовилася».

Однак опозиція обіцяє змусити «антикризовиків» ухвалити ці документи. Представник БЮТ Олександр Турчинов заявив:«Ми будемо тиснути на них і змусимо ухвалити як закон, який регулює тарифні питання у державі, і не перекладає все на місцеві ради. І друге питання – збільшення мінімальної пенсії та зарплати. Ми порахували, гроші для цього є. Ці гроші не треба перераховувати у тіньові рахунки корпорацій, а треба віддати людям, які на це заслужили».

Щодо збільшення розмірів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, то у понеділок Президент України Віктор Ющенко скерував до Верховної Ради відповідний законопроект про внесення змін до закону про державний бюджет-2007.

Президент пропонує парламенту розглянути поданий законопроект як невідкладний, повідомляє прес-служба Глави держави.

Віктор Ющенко нагадав, що при розгляді бюджету-2007 він наполягав на необхідності підвищення основних соціальних показників – у першу чергу, це торкалося саме прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і розміру мінімальної заробітної плати.

22 грудня 2006 року парламент прийняв постанову, якою зобов’язав уряд при підведенні підсумків економічного розвитку України в 1 кварталі поточного року збільшити і мінімальну зарплату, і прожитковий мінімум.

За словами Віктора Ющенка, аналіз економічних, фінансових показників за січень-лютий 2007 року дає підстави вважати, що сьогодні існує реальний ресурс для підвищення соціальних показників Державного бюджету 2007 року.

Президент сподівається, що і парламентська коаліція, і уряд, які на словах дбають про народ, доведуть щирість своєї турботи і на ділі.
XS
SM
MD
LG