Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 21 лютого.


Віктор Недоступ Київ, 21 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цього дня у Москві почав правити останній з династії Рюриковичів і перший з Романових, Карл Маркс опублікував “Маніфест компартії”, крім того – це день народження “Полароїда”, крім того один австралієць примудрився закинути арахісове зернятко на 31 метр.

21 лютого 1613 року у Москві Земський собор обрав царем 16-річного Михайла Романова, представника одного з "великих московських родів", сина митрополита Ростовського Філарета і двоюрідного племінника московського царя Федора Іоановича, останнього з династії Рюриковичів. Рід Романових дав початок царській (а з 1721 року - імператорській) династії, що правила Московією, а потім Росією до 1917 року.

1848 – У Лондоні група німецьких революціонерів-соціалістів "Комуністична ліга" публікує "Маніфест комуністичної партії", написаний Карлом Марксом за участі Фрідріха Енгельса. Політичний памфлет, проголошує, що історія людства є історією боротьби класів і неминуча перемога пролетаріату покладе край класовому суспільству взагалі.

1849 – Битвою біля Гуджараті, в якій британські війська отримали перемогу над сікхами, закінчується Друга сікхська війна, за результатами якої, Велика Британія анексує сікхське князівство у Пенджабі.

1947 – На засіданні Американського Оптичного товариства у Нью-Йорку Едвін Ленд демонструє фотоапарат, котрий менш, ніж за хвилину сам здійснює зйомку, проявлення і друк чорно-білих фотографій. Ленд називає свою фотокамеру Polaroid Land Camera. Під дещо скороченою назвою вона популярна й досі.

1992 – Рада Безпеки ООН приймає резолюцію про направлення до Югославії миротворчого корпусу для контролю за дотриманням перемир''я і для захисту цивільного населення на території колишньої Югославії.

А у 1999 австралієць Андріан Фінч жбурнув арахіс на 34м 11см! Світовий рекорд! Хоча сенсу в ньому – жодного.
XS
SM
MD
LG