Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада дасть згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів, які захопили електрощитову


Про це заявив перший віце-спікер Адам Мартинюк. У середу до початку пленарного засідання представники антикризової коаліції заблокували парламентську трибуну, аби не дати це зробити опозиції. У відповідь – бютівці захопили електрощитову, вимкнули світло і електронну систему для голосування «Рада». Один з лідерів БЮТу Олександр Турчинов називає ці кроки вимушеними: «Ми знайдемо механізм, і не тільки блокування Верховної Ради, більш ефективний, який змусить і уряд Януковича, і цю більшість працювати в інтересах України». «Наша Україна» підтримує ініціативу БЮТу.

Народні депутати блокують парламентську трибуну. 21 лютого 2007 року.
Про це заявив перший віце-спікер Адам Мартинюк.

У середу до початку пленарного засідання представники антикризової коаліції заблокували парламентську трибуну, аби не дати це зробити опозиції. У відповідь – бютівці захопили електрощитову, вимкнули світло і електронну систему для голосування “Рада”.

Один з лідерів БЮТу Олександр Турчинов називає ці кроки вимушеними: “Питання вирішувати можна виключно голосуванням. Але ж під час останньої погоджувальної ради, вони пішли тільки на те, щоб створити якусь тимчасову комісію. Тобто ніяких поступок поки що з цього питання немає. Ми знайдемо механізм, і не тільки блокування Верховної Ради, більш ефективний, який змусить і уряд Януковича, і цю більшість працювати в інтересах України”.

“Наша Україна” підтримує ініціативу БЮТу. Михайло Поживанов зазначив: “Коли так звана більшість робить такі кроки, то шкода, що так відбувається. Навіть уряд скоро почнемо блокувати, якщо вони поводитимуться таким чином”.

Представники ж антикризової коаліції викликали представника прокуратури, який мав би на місці розібратися із ситуацією. За словами регіонала Василя Грицака, за захоплення електрощитової, безпосередні виконавці можуть отримати від 6-ти місяців до 3-х років ув’язнення: “Я кажу про 341-у статтю Кримінального кодексу України. Там сказано: якщо людина, чи група людей захопили будівлю, чи приміщення і заважають роботі державної структури, їм загрожує такий термін”.

БЮТ та “Наша Україна” вимагають, аби парламент розглянув питання щодо встановлення межі на житлово-комунальні тарифи та про соціальні гарантії.

Тим часом БЮТ планує продовжити блокаду Верховної Ради і в четвер, коли парламентарі мають визначитися з кандидатурами на посади міністра закордонних справ та голови СБУ, Володимира Огризка і Віктора Короля.

Юлія Тимошенко: “Ніякі кадрові питання сьогодні не можуть бути більш вагомими, ніж ці два питання. Перше – наведення порядку з тарифами. Друге – підвищення мінімальних зарплат та пенсій. Всі кадрові питання зачекають”.

Кандидатури Володимира Огризка та Віктора Короля Президент подав до Верховної Ради два тижні тому.
XS
SM
MD
LG