Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Верховна Рада має визначитися із кандидатурами міністра закордонних справ та голови СБУ


Кандидатури Володимира Огризка та Віктора Короля Президент подав до парламенту два тижні тому. Представники БЮТу забарикадували парламентську електрощитову. А представники Партії Регіонів «захищають» трибуну Верховної Ради. Юлія Тимошенко заявила: «Ніякі кадрові питання сьогодні не можуть бути більш вагомими, ніж ці два питання. Перше – наведення порядку з тарифами. Друге – підвищення мінімальних зарплат та пенсій». Партія регіонів заявляє, що не проти розглянути кадрові призначення.


Кандидатури Володимира Огризка та Віктора Короля Президент подав до парламенту два тижні тому. А на цьому ж тижні глава держави заявив: якщо не призначать Огризка, то буде виконувачем обов’язків та людина, яка буде поставлена Президентом. Те саме, за його словами, стосуватиметься і СБУ.

Представники БЮТу забарикадували парламентську електрощитову. А представники Партії Регіонів «захищають» трибуну Верховної Ради. Народні депутати із фракції Партії регіонів третій день поспіль блокують трибуну та президію Верховної Ради. Ці дії регіоналів пов’язані з обіцянками фракцій БЮТ та «Наша Україна» заблокувати роботу парламенту і не дати можливість відкрити пленарні засідання. Бютівці заявляють: продовжуватимуть блокаду пори те, що сьогодні парламентарі мають визначитися із поданими Президентом кандидатурами: міністра закордонних справ Володимира Огризка та голови СБУ Віктора Короля.

Юлія Тимошенко заявила: «Ніякі кадрові питання сьогодні не можуть бути більш вагомими, ніж ці два питання. Перше – наведення порядку з тарифами. Друге – підвищення мінімальних зарплат та пенсій. Всі кадрові питання зачекають».

“Наша Україна” ж зі своїми діями має визначитися вранці на засіданні фракції. На думку Бориса Беспалого, Верховна Рада мала б сьогодні розглянути усі чотири питання: і законопроект про встановлення верхньої межі тарифів, і постанову про збільшення соціальних видатків, і щодо призначення Володимира Огризка та Віктора Короля на посади міністра закордонних справ та голови СБУ: «Ці питання один одному не заважають. Блок Юлії Тимошенко може мати свою позицію, яка зводиться до того, що вони все ламатимуть, допоки не буде перевиборів. Але вона не суперечить. Ми тарифи теж вважаємо важливими. Більше того, до порядку денного щодня включається 50 питань, а не тільки 4. Причому їх можна було б розглянути у дуже короткі терміни. Це просто позиція антикризової коаліції, питання впертості, а не те, що немає часу».

Тим часом, Партія регіонів заявляє, що не проти розглянути кадрові призначення. Однак її представники натякають, що президентські висуванці матимуть проблеми. Регіонал Тарас Чорновіл: «Ми готові розглядати подання Президента. Але ми висловили свою позицію, що кандидатури, внесені ним, не зовсім відповідають цим посадам. Ми не маємо персональних застережень ні проти пана Короля, ні проти пана Огризка, нам імпонують ці люди. Але один кардинально не підходить для голови Служби Безпеки, другий – не зовсім підходить для голови дипломатичного відомства. Питання остаточно буде визначено фракцією і коаліцією. Буде засідати рада фракції, де буде ухвалено кінцеве рішення».
XS
SM
MD
LG