Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибуде делегація Міноборони США для роз’яснення планів розміщення елементів американської протиракетної оборони в Польщі та Чехії


Про це повідомив міністр оборони України Анатолiй Гриценко.

Про це у п’ятницю повідомив міністр оборони України Анатолiй Гриценко: «Через два днi ми очiкуємо прибуття групи американських експертiв з Пентагону, якi нададуть детальну iнформацiю, зокрема технiчного i вiйськового характеру, про об’єкти, що планується розмiстити в Європi».

Керівник Мiноборони повiдомив, що вiн уже мав двi зустрiчi з послом США в Українi Уiльямом Тейлором i днями зустрiвся з помiчником мiнiстра оборони США.

За словами Гриценка, якщо цi об’єкти будуть покликанi гарантувати безпеку всiєї Європи, то проблем не буде взагалi: «Не буде проблем нi в Українi, нi в Росiї, нi в Бiлорусi, нi в країнах НАТО, нi в країнах ЄС».

Однак, якщо цi об’єкти гарантуватимуть безпеку лише країн-членiв НАТО або винятково США, то тодi можуть виринути проблеми вiйськово-полiтичного характеру, зауважив керівник українського Міноборони.

Міністр оборони України вважає, що конфліктність з цього питання виникла через відсутність інформації і адекватної роз’яснювальної роботи з боку американських військових.

За словами Анатолія Гриценка після обговорення суті і деталей цього проекту з американськими представниками Україна зможе сформувати свою позицію більш чітко.
XS
SM
MD
LG