Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Дніпропетровська протестують проти наміру міської влади розпочати реконструкцію житлового кварталу, прилеглого до стадіону «Металург», який наразі готують до можливого прийому матчів «Євро-2012»


Про свою незгоду з планами чиновників люди заявили сьогодні на громадських слуханнях, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

План реконструкції і незгоди
Про свою незгоду з планами чиновників люди заявили сьогодні на громадських слуханнях, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Жителі кварталу сумніваються, що будівництво висотних споруд всередині кварталу не погіршить інженерний стан існуючих будинків, які і так потерпають від підтоплень.

Крім того, мешканці будинків, які міська влада планує позносити, вимагають пояснень щодо умов і термінів їх відселення, а мешканці будинків, які залишаються, домагаються впорядкування і озеленення їх мікрорайону.

«Якщо ми скажемо «ні» цьому проекту, у міської влади не буде можливості реалізувати його. Більше того, ст. 41 Конституції України говорить про те, що приватна власність недоторкана, влада не може нас примусово відселити. На це немає законних підстав», — вважають учасники слухань.

Люди також висловили сумнів у прозорості процедури відбору фірми-забудовника, що займатиметься реконструкцією.

Представники ж забудовника переконують, що їхній проект відповідає усім містобудівним нормам і затверджений рішенням виконкому міської ради. Крім того, кажуть вони, він є швидше соціальним, аніж комерційним — мільйони гривень вкладуть у модернізацію існуючих комунікацій і оновлення фасадів будинків, що залишаться. Обіцяють не зносити і будівлі всередині кварталу, що мають історичну цінність.

Реконструкцію території поблизу стадіону передбачають розпочати вже нинішнього року.
XS
SM
MD
LG