Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» не бачить юридичних підстав для проведення наступних виборів Президента в парламенті


Про це заявив народний депутат Юрій Ключковський, коментуючи заяви прем’єра. Напередодні Віктор Янукович в ефірі каналу ICTV не виключив, що в 2009 році главу держави обиратиме парламент. Ще у травні минулого року Партія регіонів заявила про можливість змін до Конституції, аби, починаючи з 2009 року, Президента обирали не громадяни, а парламент.


Як повідомили у прес-службі блоку, про це заявив народний депутат Юрій Ключковський, коментуючи заяви прем’єра.

Напередодні Віктор Янукович в ефірі каналу ICTV не виключив, що в 2009 році главу держави обиратиме парламент.

А щодо можливого висунення власної кандидатури на президентських виборах 2009 року Віктор Янукович сказав: «Якщо вибори будуть всенародними – у нас інших варіантів не буде». За його словами, Партія регіонів однозначно висуне свого кандидата – того, у якого буде відповідний рейтинг.

Представники ж антикризової коаліції апелюють, що для парламентсько-президентської республіки, вибори Президента парламентом – нормальна річ. Регіонал Дмитро Святаш в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: “Я не бачу тут нічого страшного. Враховуючи те, що повноваження Президента обмежені сьогодні чинною Конституцією, думаю, нормальна практика, якщо парламент обиратиме Президента України”.

Ще у травні минулого року Партія регіонів заявила про можливість змін до Конституції, аби, починаючи з 2009 року, Президента обирали не громадяни, а парламент

Що стосується можливості проведення дострокових парламентських виборів, то Віктор Янукович знову сказав, що і він особисто, і Партія регіонів виступають категорично проти цього, оскільки будь-які дострокові вибори, за словами прем’єра, дестабілізують ситуацію в країні і не приносять користі.

Матеріал до теми:

• Янукович натякає, що Президента має обирати парламент
XS
SM
MD
LG