Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Віктор Янукович відбуде завтра до Німеччини з офіційним візитом


Як очікується, однією з головних тем прем’єр-міністра України з канцлером Німеччини стане питання українсько-російського газотранспортного консорціуму за участю Німеччини. Напередодні візиту Янукович заявив, що сподівається на підтримку Німеччини в переговорах про підготовку нової угоди між ЄС і Україною. А Президент України переконаний, що Прем’єр-міністр під час візиту до Німеччини підтримає абсолютну більшість його позицій, зокрема щодо зовнішньополітичного курсу.


Як очікується, однією з головних тем прем’єр-міністра України з канцлером Німеччини стане питання українсько-російського газотранспортного консорціуму за участю Німеччини.

1 лютого президент Росії заявив про намір запропонувати Україні спільне використання української газотранспортної системи.

Пізніше український парламент ухвалив закон про заборону приватизації чи будь-яких маніпуляцій з українськими ГТС.

Про переговори щодо створення “Міжнародного газотранспортного консорціуму” повідомив наприкінці минулого року міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

За проектом відповідної угоди, Росія постачає енергоносії, Україна здійснює їх транзит, а Німеччина продає енергоносії в Європі.

Напередодні візиту Янукович заявив, що сподівається на підтримку Німеччини в переговорах про підготовку нової угоди між ЄС і Україною.

Ця угода, на думку прем’єра, мала би передбачати в першу чергу створення зони вільної торгівлі, а також спрощення умов для вільного пересування громадян, боротьби з нелегальною міграцією і злочинністю і поглиблення торгово-економічної співпраці, сказав він в інтерв’ю “Deutsche Welle”.

А Президент України переконаний, що Прем’єр-міністр під час візиту до Німеччини підтримає абсолютну більшість його позицій, зокрема щодо зовнішньополітичного курсу.

Україна ж ніколи не відмовиться від стратегічної мети – членства в Європейському Союзі, заявив Віктор Ющенко напередодні візиту Віктора Януковича до Німеччини.

Інтерв’ю з Президентом друкує 27 лютого німецький щоденник “Financial Times Deutschland”.

Німеччина нині головує в ЄС.
XS
SM
MD
LG