Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Віктор Янукович сьогодні у Берліні зустрічається з канцлером Німеччини Анґелою Меркель


Глави урядів обговорять двосторонні відносини між країнами, зокрема, створення міжнародного газотранспортного консорціуму за участю Німеччини. Учора Віктор Ющенко затвердив директиви візиту українського прем’єра. За Конституцією, за зовнішньополітичний курс держави відповідає Президент. Напередодні візиту Янукович висловив сподівання, що Німеччина підтримає Київ на переговорах про підготовку нової угоди між ЄС та Україною.


Глави урядів обговорять двосторонні відносини між країнами, зокрема, створення міжнародного газотранспортного консорціуму за участю Німеччини.

Учора Віктор Ющенко затвердив директиви візиту українського прем’єра. За Конституцією, за зовнішньополітичний курс держави відповідає Президент.

Заступник голови парламентського комітету у закордонних справа Олег Білорус сподівається, що Віктор Янукович у Німеччині виконуватиме узгоджені директиви: “Питання, які там обговорюватимуть, стосуватимуться насамперед енергетичної безпеки та будівництва нових газопроводів. Президент повинен знати, які питання Прем’єр обговорюватиме з канцлером. Якщо ні, то це знову є порушення і вторгнення у прерогативи Президента”.

Напередодні візиту Янукович висловив сподівання, що Німеччина підтримає Київ на переговорах про підготовку нової угоди між ЄС та Україною. Німеччина нині головує в ЄС.

Проект угоди про створення «Міжнародного газотранспортного консорціуму» передбачає постачання Росією енергоносіїв, Україна здійснює їх транзит, а Німеччина продає енергоносії в Європі.

В поїздці прем''єр-міністра супроводжуватимуть міністр палива і енергетики Юрій Бойко, міністр охорони навколишнього природного середовища Василь Джарти, міністр економіки Володимир Макуха, заступник міністра закордонних справ Володимир Хандогій, а також інші офіційні особи.

Матеріали до теми:

• Про Януковича, директиви та його візит до Німеччини

• Віктор Янукович цікавий для німецького бізнесу

• Віктор Янукович вже проти НАТО? (огляд європейської преси).
XS
SM
MD
LG