Доступність посилання

ТОП новини

Чи відбудуться акції протесту репатріантів у Ялті?


Володимир Притула Симферополь, 28 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Ялті відкривається Міжнародний ярмарок "Крим. Курорти. Туризм - 2007". І на сьогодні ж у Ялті були заплановані масові акції протесту репатріантів.

Учора лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що Меджліс кримськотатарського народу і Ялтинський регіональний меджліс виступають проти проведення масових акцій протесту репатріантів, запланованих ініціативними групами на 28 лютого. Він висловив "тверде переконання” у тому, що “відсутня будь-яка необхідність у проведенні цієї акції". На його думку, “дії, неузгоджені з Меджлісом кримськотатарського народу, нічого, окрім шкоди, не принесуть". Водночас, він визнав, що проблема виділення землі репатріантам залишається гострою і місцева влада мало робить для її розв’язання.

19 лютого учасники сімферопольської акції протесту репатріантів вирішили продовжити її 28 лютого в Ялті. Вони наполягають на активізації зусиль влади з виділення землі раніше депортованим громадянам та їхнім родинам. А саме, 28-го в Ялті відкривається цей міжнародний ярмарок. І ось, як повідомив Радіо Свобода лідер “іціативників” Даніял Аметов, керівники Меджлісу після тривалих переговорів переконали його та його соратників відкласти цю акцію протесту на пізніше.

В усякому випадку, Данял Аметов сказав Радіо Свобода, що поки триватимуть переговори, протестів не буде. Він назвав кінцеву дату переговорів – 15 березня.

А що ж до ярмарку, то сьогодні вона таки відкриється у готелі “Ялта-Інтурист”. Очікується багато гостей, будуть перші керівники Криму. Вперше буде презентований Зведений прайс-лист цін “Крим-сезон 2007”. Так рано ніколи ціни на туристично-курортні послуги майбутнього сезону в Криму ще не називали.
XS
SM
MD
LG