Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому Леонід Черновецький образився на "Нашу Україну"? Чи варто українцям святкувати свої "героїчні поразки"? Хто представлятиме Україну на турнірі Арнольда Шварцнегера?


Ірина Біла Київ, 1 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Верховний суд відхилив касаційну скаргу співвласника групи “Приват” Ігоря Коломийського, котрий вимагав визнати його власником сімдесяти відсотків уставного фонду телеканалу “1+1”. Таким чином, як уточнює газета “Комерсант-Україна”, завершилася найрезонансніша суперечка у сфері медіа-бізнесу, що тривала майже півтора року.

У цьому ж числі “Комерсант” розповідає про рішення столичного мера Леоніда Черновецького припинити стосунки з “Нашою Україною”. Причина – підписання Президентом закону про імперативний мандат. На думку експертів, відмовившись від підтримки “Нашої України” столичний голова втратив останній шанс бути переобраним в разі проведення дострокових виборів. Образу Леоніда Черновецького можна пояснити, переконана “Газета по-київськи”. Адже до ухвалення закону він мав слухняну більшість у своєму підпорядкуванні. При формуванні нової більшості ситуація зміниться, а ціна ж кожного питання землі та власності може обчислюватися мільйонами. Тож зрозуміло, що коли на кону такі суми, будь-які союзи “проти” сприймаються, як аморальні. Подробиці – в статті “Мер образився на “Нашу Україну”. Щоб перемагати в майбутньому, варто перестати святкувати "героїчні поразки", переконаний дописувач газети “Голос України”. Достатньо проглянути перелік основних військових меморіалів, місць, на яких з року в рік українська влада чи свідомі українці клянуться у відданості українському минулому: Берестечко, Базар, Крути, – і стає моторошно. Присягати поразкам?! Невже українські армії не здобули жодної перемоги, вартої меморіального вшанування? Невже той же Богдан Хмельницький будував українську державу лише на полі під Берестечком? Про те, як вшанування такого минулого впливає на уяву про майбутнє, – в статті “Роздуми з приводу”. Газета “День” пише, що між Києвом і Москвою розв''язалася відверто ворожа перепалка. Причина – кримські заяви московського мера та реакція на них українського МЗС. Публікація називається “Сергій Куницин: мер Москви дозволив собі емоції. Недозволені...”. Сьогодні в США розпочинається всесвітньовідомий турнір важкоатлетів Арнольда Шварценегера. Україну на ньому представлятиме тендітна Тая Кузнєцова – перша українка, яка братиме участь у турнірі. Зовні Тая зовсім не схожа на богатирку: зріст 153 см, вага 48 кілограмів. Але ця тендітна дівчина піднімає вагу у понад 170 кілограмів. Детальніше про спортсменку розповідає газета “Україна молода”.
XS
SM
MD
LG