Доступність посилання

ТОП новини

Уряд запропонує парламенту підвищити рівень прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати і мінімальної пенсії


Про це заявив у четвер Прем’єр-міністр Віктор Янукович. Прожитковий мінімум від 1 квітня зросте на 24 гривні. А від 1 жовтня на 22 гривні.


Про це заявив у четвер Прем’єр-міністр Віктор Янукович: “Рівень цього поліпшення буде вищий ніж той, який ми планували, і на якому наголошував Президент. А нашими розрахунками рівень прожиткового мінімуму має бути вищим, ніж пропонує постанова Верховної Ради, і Президент. Прожитковий мінімум від 1 квітня зросте на 24 гривні, а не так, як нам пропонували – 20. А від 1 жовтня на 22 гривні, пропонувалося – 19”.

За словами Віктора Януковича, з квітня до жовтня мінімальну зарплату мають підвищити до 460 гривень. Мінімальна пенсія може зрости до 415 гривень. А зарплата вчителів і лікарів до кінця року збільшиться на 200 гривень.

У Секретаріаті Президента вітають таку ініціативу Кабміну. Перший заступник голови Секретаріату Арсеній Яценюк в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “Навіть у політичному протистоянні іноді бувають позитивні наслідки. Це є результатом професійної боротьби щодо тарифного питання. Основне не скотитися у тарифному питанні до крайньо лівого популізму”. Президент підписав Держбюджет на цей рік за умови, що його переглянуть у бік збільшення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Прем’єр на початку лютого заявляв, що не бачить підстав переглядати соціальні показники бюджету.
XS
SM
MD
LG