Доступність посилання

ТОП новини

На Олімпійських Іграх 2008 року в Пекіні збірна України планує виграти 25 медалей різного ґатунку.


Геннадій Мороз Київ, 2 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Літня Олімпіада в Пекіні повинна стати найбільш успішною в історії збірної України. Принаймні, вітчизняні спортивні високопосадовці розраховують дістати на 29-их за ліком Іграх у Китаї щонайменше 25 медалей різного гатунку.

25 олімпійських медалей – саме таким повинен бути здобуток українців на Олімпіаді в Пекіні. Власне переконання у тому, що вітчизняним атлетам цілком до снаги такий показник, висловлює міністр у справах сім’ї, молоді й спорту Віктор Корж. За півтора року до старту найважливішого спортивного форуму планети навряд чи можливо підтвердити або ж спростувати слова першого спортсмена України.

Зазаначимо, що до останнього часу з кожною новою Олімпіадою Україна лише втрачає свої позиції в загальнокомандному заліку. А на останніх літніх Іграх в Атенах у 2004 році в доробку української команди було 23 медалі, дев’ять з яких золоті. А ось минулорічна зимова Олімпіада в Турині, де українцям у підсумку дісталися лише три бронзові відзнаки, стала справжнім розчаруванням для шанувальників спорту. Молодіжна збірна України з футболу домашні матчі відбірного турніру до Євро-2009 зіграє у Харкові, Полтаві й Запоріжжі.

Молодіжна збірна України з футболу відтепер розширюватиме географію своїх виступів на рідних теренах. Так, домашні поєдинки нового відбірного турніру до першості Європи для 21-річних гравців вирішено проводити за межами столиці України.

На думку футбольного керівництва країни, це вельми сприятиме розвиткові і популяризації гри в регіонах. А відтак, у стартовому матчі 1 червня українська “молодіжка” прийматиме своїх однолітків з Туреччини у Харкові. Зі збірною Вірменії 6 червня друга за рангом футбольна команда України зіграє у Полтаві.

Два заключні поєдинки нинішнього євровідбору вже у листопаді проти команд Чехії та Ліхтенштейну молодіжна збірна України проведе у Запоріжжі. Національна збірна України свій наступний поєдинок відбірного турніру до Євро-2008 проведе не в Києві. 28 березня команда Олега Блохіна прийматиме збірну Литви в Одесі.

Андрій Дериземля фінішував 25-им в індивідуальних перегонах на 20 кілометрів на черговому етапі Кубка Світу з біатлону у Фінляндії.

На 7-му етапі Кубка Світу з біатлону у фінському Лахті за відсутності непереможного Бйорндалена, який нині виступає на лижному Чемпіонаті Світу, перемогу в індивідуальній гонці на 20 кілометрів серед чоловіків здобув ще не так давно найбільш принциповий опонент норвежця Рафаель Пуаре. Одразу за французьким ветераном розташувався його значно молодший партнер по команді Сімон Фуркад. Третім у цій компанії на подіум піднявся німець Александр Вольф. А от найкращий з українців Андрій Дериземля з трьома промахами – тільки 25-й. Олексій Коробейников, Айдаров і Седнєв із не менш вражаючими показниками у стрільбі дружно фінішували в 5-му десятку. у п’ятницю у фінському Лахті відбудеться жіноча спринтерська гонка.
XS
SM
MD
LG