Доступність посилання

ТОП новини

9 березня в Україні вшановують пам’ять Тараса Шевченка


Відомий український письменник і художник народився 9 березня 193 роки тому. Президент України Віктор Ющенко, поклавши квіти до пам’ятника Кобзареві, закликав політичні сили об’єднатися навколо національних пріоритетів України та наголосив, що в Україні не повинно бути місця українофобії і немає місця для тих, хто намагається розділити країну.


Відомий український письменник і художник народився 9 березня 193 роки тому.

Президент України Віктор Ющенко о 10-й годині поклав квіти до пам’ятника Кобзареві.

Він закликав політичні сили об’єднатися навколо національних пріоритетів України та наголосив, що в Україні не повинно бути місця українофобії і немає місця для тих, хто намагається розділити країну.

Президент заявив, що національна ідея є баченням національного вибору держави: це єдина державна мова; недопущення подвійних стандартів в політиці, історії, культурі, мові.

За словами Віктора Ющенка, національна ідея – це європейська держава.

Україна «рано чи пізно інтегрується до євроатлантичних структур». «Це відбудеться при нас, чи при інших поколіннях політиків… Мені б дуже хотілось, щоб це зробило наше покоління політиків», – зазначив глава держави.

Сьогодні ж прем’єр-міністр Віктор Янукович та спікер парламенту Олександр Мороз поклали квіти до пам’ятника письменнику о пів на дев’яту, хоча раніше планувалось, що керівники всіх гілок влади разом візьмуть участь у церемонії вшанування Тараса Шевченка.

Біля пам’ятника Тараса Шевченка, 9 березня 2007 року
Під стінами Національного університету Шевченка відбувся мітинг. Представниками антикризової коаліції люди вигукували «Ганьба!».
XS
SM
MD
LG