Доступність посилання

ТОП новини

Світовий економічний форум оприлюднив індекс розвитку туризму.


Сергій Собуцький Київ, 8 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Україна – недостатньо приваблива держава для туристів. Так стверджує Індекс конкурентоспроможності у туризмі, який вперше оприлюднив Світовий економічний форум. Україна лише на 78 місці зі 124 досліджених держав.

Лідером рейтинґу стала Швейцарія. Автори дослідження високо оцінили рівень промисловості та туристичної інфраструктури цієї альпійської країни. Гонконг – найбільш бажана до відвідання азійська країна – 6 місце. До десятки найкращих увійшли також Сполучені Штати, Канада, Сінґапур, Великобританія. А Об''єднані Арабські Емірати – найбільш туристично конкурентноздатна держава Близького Сходу – 18 місце. Аутсайдери Індексу: Мозамбік, Бангладеш, Ангола, Бурунді та Чад.


Україну, яка на 78 позиції, випередили і Польща, і Грузія, і Росія. Автори дослідження відзначили низький рівень екологічної безпеки в Україні, недостатні стандарти захисту культурних цінностей, відсутність достатньої кількості високоякісних готельних місць. На останніх позиціях у рейтингу українська інфраструктура автошляхів, авіамережа та увага уряду до проблем туристичної галузі.

Україна має добру перспективу, але потрібно працювати

Експерти кажуть, туризм може стати могутнім джерелом поповнення бюджету в Україні. Проте, наразі, країні далеко до перетворення на туристичну Мекку. Менеджер одного з київських туристичних агентств Ганна Бурченко зазначає: «Я вважаю, що в Україні є перспективні маршрути, які слід розробляти. Тоді б кількість туристів значно б зросла».

А на думку експерта Галини Гоцуленко, державі треба навчитися комплексно підходити до розвитку туризму, а починати слід із вироблення концепції розвитку туризму для окремих регіонів.

Галина Гоцуленко: «Більше розмов, аніж справ. Інфраструктури потрібної як не було, так і немає. Який нормальний турист поїде в державу, де погані дороги, напівзруйновані пам''ятки».

У Державній службі туризму і курортів кажуть: минулого року ознайомитись з Україною виявили бажання на 7 відсотків туристів більше, ніж позаминулого. До України приїжджали переважно жителі країн СНД, і вдвічі менше державою Помаранчевої революції цікавились громадяни ЄС. Загалом же Україну відвідали близько 19 мільйонів іноземців.
XS
SM
MD
LG