Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 14 березня.


Віктор Недоступ Київ, 14 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 14 березня в Києві відбулася перша вистава українською мовою, Соня Ганді стала президентом Індії, в Англії зафіксували найтривалішу за історію веселку, а Стівенг Кінг першим надрукував свій роман в інтернеті.

14 березня 1822 року в київському театрі відбулася перша вистава українською мовою.

1844 – Наслухавшись від проповідника Міллера пророцтв про кінець світу, тисячі американців кидаються до магазинів і скуповують білу тканину.

1891 – Новий Орлеан. Найжахливіше лінчування в історії США. Натовп вривається до міської тюрми і лінчує 11 італійських мігрантів.

1914 – Знаменитий автор мертвої петлі київський льотчик Петро Нестеров здійснює перший переліт із Києва до Одеси.

1931 – Німецький конструктор І.Вінклер здійснює перший у Європі запуск ракети з двигуном на рідкому паливі.

1939 – у Китаї високий чин нацистів Вальтер Стеннес вступає у контакт з радянською розвідкою і пропонує свої послуги, надалі він стане найціннішим радянським розвідником у Німеччині.

1945 – Англійська авіація скидає на Німеччину найважчу у світі бомбу “Гренд Слем”. Важить вона 9980 кілограмів!

1964 – Даласький суд визнає Джека Рубі винним у вбивстві Лі Харві Освальда – вбивці президента США Джона Кеннеді.

1990 – Наступного дня після запровадження посади президента СРСР, з''їзд народних депутатів СРСР обирає главою держави Михайла Горбачова.

1990 – США, Радянський Союз, Велика Британія, Франція, НДР та ФРН проводять першу зустріч, на котрій розглядається питання про об''єднання Західної та Східної Німеччини.

1994 – В Англії над Шеффілдом – веселка. Найдовша у світі. Її бачать упродовж 6-ти годин.

1998 – Партія Індійський конгрес обирає Соню Ганді, італійку, вдову колишнього прем''єр-міністра Раджива Ганді, своїм президентом.

А у 2000 році американський письменник Стівен Кінг став першим у світі письменником, який опублікував свій твір в інтернеті. За один день його прочитали 2 мільйони осіб.
XS
SM
MD
LG