Доступність посилання

ТОП новини

У разі застосування комплексів протиракетної оборони у Польщі та Чехії, уламки ракети не впадуть ані на територію України, ані Росії


Про це заявив сьогодні директор Агентства з протиракетної оборони США, генерал-лейтенант Генрі Оберінг, який наразі перебуває у Києві.


Про це заявив сьогодні директор Агентства з протиракетної оборони США, генерал-лейтенант Генрі Оберінг, який наразі перебуває у Києві:

“Припустимо, що іранська ракета запущена, вона може пролітати над українською, чи російською територією, чи над іншими європейськими територіями. Розгінні ступені цієї ракети можуть впасти на українську територію. Навіть якщо ця ракета запущена в напрямку Сполучених Штатів. Коли запускається перехоплювач з Польщі, щоб перехопити цю ракету, не відбувається зіткнення, в результаті чого вниз падають уламки. Коли відбувається перехоплення, то уламки продовжують летіти приблизно в тому напрямку, в якому летіла ракета. І у випадку ракети, яка б летіла з Ірану до Сполучених Штатів, ці уламки не впали б на українську чи російську територію”, – зазначив Генрі Оберінг.

Сьогодні у Києві тривають українсько-американські консультації щодо запланованого розміщення американських систем ПРО у Чехії та Польщі.
XS
SM
MD
LG