Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 15 березня.


Віктор Недоступ Київ, 15 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 15 березня патриції вбили Юлія Цезаря, в Росії дійшли рішення висилати бунтівних селян до Сибіру, Гітлер оголосив Німеччину Третім рейхом, а МВФ звинуватив Україну у фальсифікації фінансових даних.

15 березня 44 до н.е. - Група патриціїв убила Гая Юлія Цезаря, 56-річного римського диктатора.

1493 – Закінчивши свою першу подорож до Нового Світу, в Іспанію повертається Христофор Колумб. Він привозить з собою індіанців.

1822 – Російський імператор Олександр І затверджує рішення державної ради “Про висилку кріпосних людей за дурні вчинки до Сибіру”.

1867 – Австрійці та угорці домовляються про утворенні дуалістичної держави – Австро-Угорщини.

1917 – Російський імператор Ніколай II зрікається престолу. Пізніше він, його дружина Александра, четверо дочок та син Олексій, спадкоємець трону, будуть заарештовані більшовиками і у липні 1918 року їх розстріляють у Єкатеринбурзі.

Цього ж самого дня з Бутирської тюрми на волю виходить Нестор Іванович Махно, майбутній лідер знаменитої Гуляй-Пільської республіки.

1933 – Гітлер оголошує Німеччину Третім рейхом. Нова імперія, за його задумом, моє бути спадкоємицею Священної римської імперії і існуватиме тисячу років. Історія, як ми знаємо, розпорядилася по своєму.

1996 – Південноафриканський стрибун із жердиною Оккерт Бритс стає другою в історії людиною після Сергія Бубки, що стрибнула вище 6 метрів.

1997 – Американцю з Брейдентона, штат Флорида, повертають гаманець. Нічого особливого, крім того, що пропажа знайшлася аж через тридцять років! Що було у гаманці – історія замовчує.

1999 – З метою відновити нормальну роботу фінансової системи Індонезії уряд країни закриває 38 банків, бере під свій контроль ще 7 і оголошує банкрутами 9 банків.

А у 2000 Міжнародний валютний фонд оголосив, що з метою отримати фінансові кредити у період 1996-98 рр. Україна надала сфальсифіковані дані про валютні резерви країни.
XS
SM
MD
LG