Доступність посилання

ТОП новини

У черговому рейтингу ФІФА збірна України з футболу і надалі 11 в світі.


Геннадій Мороз Київ, 15 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - Збірна України з футболу залишається на провідних ролях у світі. Так, у черговому рейтингу ФІФА команда Олега Блохіна і надалі 11 серед найсильніших команд планети.

За результатами березневого рейтингу Міжнародної Федерації футболу, який ФІФА оприлюднила у середу, збірна України додала до свого активу 19 очок. Нині в доробку українців 1037 залікових балів. Завдяки чому команда Олега Блохіна доволі комфортно почувається на 11 місці серед усіх збірних планети. Тим часом один із суперників України по євровідбору – збірна Італії – втратила чільний рядок і нині посідає в списку ФІФА тільки друге місце. На чолі рейтингу вперше за історію опинилася збірна Аргентини. Замикає чільну трійку колись незмінний лідер світового табелю про ранги – збірна Бразилії. Додам, що на один пункт покращив свій рейтинг і найближчий суперник українців у відборі до чемпіонату Європи. Збірна Фарерських островів нині розташувалася на сто вісімдесят другому місці.

Без Шевченка?

Тим часом у майбутньому поєдинку проти Фарерів, який відбудеться 24 березня, українська команда може залишитися без Андрія Шевченка – на одному з останніх тренувань “Челсі” лідер і капітан збірної України зазнав ушкодження гомілкового суглобу. Тепер під питанням його участь у черговому матчі клубу в англійській Прем’єр-лізі проти “Манчестер Сіті”. Щоправда, наскільки серйозною є травма Шевченка, офіційні джерела “Челсі” не повідомляють.

Маріупольський “Азовмаш” з рахунком 97:69 перемагає кіпрський “АЕЛ” і виходить у Фінал чотирьох Кубка Європи з баскетболу.

"Азовмаш", все ж, сила

Третій сезон поспіль у Фіналі чотирьох баскетбольного Кубка Європи гратиме українська команда. Два роки поспіль у вирішальному раунді популярного турніру свою країну представляв баскетбольний клуб “Київ”. Цього разу у Фінал єврокубка вперше за історію клубу пробилися баскетболісти маріупольського “Азовмашу”. У середу чемпіони України у третьому вирішальному матчі чвертьфіналу більш ніж переконливо здолали кіпрський “АЕЛ”. Учорашня перевага в 28 очок на користь “Азовмашу” яскраво засвідчила випадковість поразки в попередньому матчі на виїзді. Підсумкові 97:69 і у півфіналі Кубка Європи підопічні литовського фахівця Рімаса Гірскіса поміряються силами з іспанським “Естудіантесом”. Сам Фінал чотирьох престижного баскетбольного євротурніру проходитиме вже в середині квітня.
XS
SM
MD
LG