Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко звернувся до консульства Ізраїлю, щоб отримати офіційну інформацію, чи є він громадянином цієї країни


У вівторок заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура має копію ізраїльського документа, в якому мовиться, що Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю.

Адвокат Юрій Бергельсон та екс-керівник Інтерполу в Україні Юрій Куліков
Про це повідомив адвокат лідера громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Бергельсон.

Заяву Генпрокуратури про наявність у Луценка ізраїльського громадянства адвокат назвав «необ’єктивною, недостовірною і непрофесійною».

Він нагадав, що раніше про Луценка вже поширювали інформацію, ніби він є громадянином Ізраїлю. «Та історія закінчилася офіційною заявою міністра внутрішніх справ Ізраїлю про те, що Луценко не є громадянином Ізраїлю», — заявив Бергельсон.

У вівторок заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура має копію ізраїльського документа, в якому мовиться, що Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю. За словами Кузьміна, Генеральна прокуратура звернулася з запитами до МЗС України, Інтерполу і МВС Ізраїлю, щоб перевірити цю інформацію.

Сам Юрій Луценко категорично заперечує наявність у нього ізраїльського громадянства. У середу він заявив, що отриманий факсом документ, на який посилається Генпрокуратура, є підробкою. Зокрема, за словами колишнього міністра внутрішніх справ України, в цьому папері помилку зробили вже в англійській назві МВС Ізраїлю.

У лютому минулого року деякі засоби інформації поширювали зображення нібито посвідчення громадянина Ізраїлю на ім’я Юрія Луценка. Тоді з’ясувалося, що той документ, набраний із орфографічними помилками, був підробкою.
XS
SM
MD
LG