Доступність посилання

ТОП новини

Сенат Конґресу США відкинув план виведення американських військ із Іраку


Раніше в четвер інший, радикальніший план демократів пройшов у Бюджетному комітеті Палати Представників Конґресу США. Раніше Білий Дім уже давав знати, що Президент накладе вето на будь-які законопроекти, в яких ітиметься про виведення військ.

Цього домагалися демократи, які перебувають у більшості, але Сенат відкинув план 50 голосами проти 48.

План мав би скасувати схвалення в Конґресі 2002 року рішення Буша здійснити вторгнення до Іраку, дати Президентові вказівку почати виведення американських військ протягом 4 місяців і в основному завершити виведення бойових частин до 31 березня 2008 року.

Раніше в четвер інший, радикальніший план демократів пройшов у Бюджетному комітеті Палати Представників Конґресу США.

Комітет проголосував за те, щоб залишити в проекті закону про воєнні витрати вимогу цілком вивести американські війська з Іраку до вересня 2008 року або й раніше.

Представники Республіканської партії домагалися, щоб цю вимогу зняли.

Водночас у Сенаті республіканці мають змогу вдатися до процедурних моментів, які можуть дозволити їм вилучити цей пункт із законопроекту.

Раніше Білий Дім уже давав знати, що Президент накладе вето на будь-які законопроекти, в яких ітиметься про виведення військ, якщо вони навіть пройдуть у Конґресі.

На думку Білого Дому, встановлювати графік виведення військ означає додати сміливості ворогам США.

Демократи ж вважають, що стратегія Джорджа Буша в Іраку зазнала поразки і що США не мають брати участі в громадянській війні в Іраку.
XS
SM
MD
LG