Доступність посилання

ТОП новини

Ірландці – найбільші пияки в Європейському Союзі.


Олекса Семенченко Лондон, 16 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Коли ірландці вживають алкоголь, то напиваються найгірше з усіх громадян Європейського Союзу. Такого висновку дійшли дослідники, що вивчали ставлення мешканців ЄС до алкоголю. Це сталося якраз напередодні найбільшого ірландського свята – дня святого Патрика, що його відзначають 17 березня.


Дослідження, яке провела організація Європейської комісії Eurobarometer, що вивчає настрої та поведінку громадян Євросоюзу, засвідчило: найбільша тенденція до надмірного вживання алкоголю в країнах Європейського Союзу спостерігається в Ірландській Республіці, за якою йдуть Фінляндія та Велика Британія. На відміну від цих країн, лише незначне число мешканців Італії та Греції п''ють надміру. Перед опитуванням Eurobarometer дуже виразно визначив, що можна вважати пиятикою: п''ять або більше алкогольних порцій за одну вечірку.

Понад третина ірландців регулярно зловживають спиртним

Результати надійшли якраз перед тим, як ірландці всього світу святкують День святого Патрика. У цей час традиційно в усіх ірландських пабах чорне ірландське пиво “Ґіннесс” та віскі ллються рікою. Виявилося, що більше ніж третина всіх ірландців регулярно зловживають алкоголем. Це роблять і близько чверті всіх фінів, британців та данців. На відміну від них лише 2 відсотки греків та італійців п''ють п''ять чи більше алкогольних напоїв за раз.

Найбільше п’є молодь

Надмірне вживання алкоголю найбільше поширене серед молоді віком від 15-ти до 24-х років. Чоловіки п''ють більше ніж жінки. Загалом кожний десятий громадянин ЄС випиває п''ять і більше алкогольних порцій за один раз. В Ірландській Республіці нині тривають публічні дебати щодо ставлення до алкоголю, зокрема молодих людей. Свій голос до учасників кампанії, яка попереджає про небезпеку зловживання алкоголем для суспільства, додала впливова тут католицька церква. Зазвичай День святого Патрика, що з 8-го сторіччя вважається святим покровителем Ірландії, стає приводом для величезного споживання алкоголю.

В останні роки в Ірландії велике занепокоєння викликають випадки насильства в цей день, пов''язані з пияцтвом неповнолітніх просто на вулицях міст. Цього року поліція здійснює патрулювання біля крамниць, що торгують алкоголем. Власників цих крамниць закликають обмежити години реалізації спиртного, щоб попередити напивання.
XS
SM
MD
LG