Доступність посилання

ТОП новини

100 днів міністра внутрішніх справ


Віктор Міняйло Міністр внутрішніх справ Василь Цушко закликав українців утриматися від масових акцій, зокрема від участі в «Марші справедливості» на Київ, який планує організувати його попередник, лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко.


Київ, 17 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Міністр внутрішніх справ Василь Цушко закликав українців утриматися від масових акцій, зокрема від участі в «Марші справедливості» на Київ, який планує організувати його попередник, лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко. А свій низький рейтинг він пояснює коротким тим часом терміном роботи міністром. Про це Василь Цушко заявив на прес-конференції з нагоди ста днів на цій посаді.

Насамперед Василь Цушко розповів про підсумки своєї діяльності. Зокрема, він зазначив, що за останній місяць перевірка Контрольно-ревізійного управління виявила зловживань у системі Міністерства внутрішніх справ на 193 мільйона гривень. Таким чином, підсумував міністр, загальний обсяг порушень і зловживань у системі МВС за 2005—2006 роки становить 752 мільйони гривень.

На прохання назвати винних у зловживаннях Василь Цушко відповів, що говорив про системну кризу, яку створила не одна людина і не за один рік. Він зазначив, що не називав прізвищ, але спрацювало прислів’я, що «на злодієві й шапка горить». Прізвища, за його словами, назвуть відповідні органи після вивчення актів КРУ.

Весняний марш опозиції: спецобладнання не закуповують, але готуються до найгіршого

Василь Цушко заперечив інформацію, що його відомство масово закуповує обладнання і таким чином нібито готується до весняного маршу опозиції на Київ. Він повідомив, що йде звичайна інвентаризація міністерства, а заявки на плани закупівель чомусь потрапили до опозиції.

Щодо ж до весняного маршу, то, на думку Василя Цушка, ці протести можуть призвести до ескалації напруженості в країні. За його словами, 2004 рік не повториться, проте міліція готується до найгіршого.

Крім того, Василь Цушко пишається переходом на роботу в Службу безпеки України співробітників органів внутрішніх справ. Він повідомив, що не бачить в СБУ конкурента чи супротивника. За словами міністра внутрішніх справ, у нього робочі, товариські контакти з тимчасовим виконувачем обов’язків голови СБУ Валентином Наливайченком.

Дипломи Миколи Рудьковського перевірять

А про стосунки з соратником по Соціалістичній партії, міністром транспорту і зв’язку Миколою Рудьковським Василь Цушко не згадав. Він просто підтвердив, що прокуратура Чернігівської області доручила співробітникам обласного управління внутрішніх справ перевірити правдивість документів про вищу освіту Миколи Рудьковського.

Напередодні у ЗМІ з’явилися повідомлення, що в Рудьковського немає вищої освіти, а його дипломи підроблені. Сам міністр транспорту це заперечує.

Василь Цушко також не збирається передавати міністерству транспорту і зв’язку функції технічного огляду автотранспорту. Він запевнив, що відстоюватиме інтереси МВС у цьому питанні.

Руслан Боделан знову в розшуку

Ще журналісти цікавилися, перебуває в розшуку колишній мер Одеси Руслан Боделан, чи ні. Міністр внутрішніх справ пояснив, що зараз Боделан у розшуку, а з березня до грудня минулого року в розшуку не перебував.

Василь Цушко пояснив, що Приморський райвідділ внутрішніх справ Одеси у березні 2006 року зняв Боделана з розшуку. Після запиту російських колег у грудні минулого року, перебуває чи не перебуває Руслан Боделан у розшуку, його знову почали розшукувати по лінії Інтерполу.
XS
SM
MD
LG