Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти екс-голови Сумщини Володимира Щербаня


Про це сьогодні заявив перший заступник начальника Головного управління із розслідування особливо важливих справ Сергій Денисенко.

Про це сьогодні заявив перший заступник начальника Головного управління із розслідування особливо важливих справ Сергій Денисенко: “Йому (Щербаню) інкримінували декілька епізодів злочинної діяльності. По епізоду вимагання акцій Сумського фарфорового заводу. Кримінальну справу було відкрито на підставі лише однієї заяви директора цього заводу, який дав свідчення щодо вимагання і в подальшому він же змінив свої свідчення і підтвердив ці змінені свідчення на очній ставці зі Щербанем”.

Восени Володимир Щербань прибув до Києва зi США, де його затримали за порушення візового режиму. Після прибуття до України Щербаня доправили в Генпрокуратуру, яка вирішила відпустити його на поруки народних депутатів від Партії регіонів.

В Україні колишнього голову Сумської облдержадміністрації звинувачували у зловживанні службовим становищем, перевищенні службових повноважень, здирництві та шахрайстві.

Щербань був головою Сумської обласної адміністрації з 2002 до 2005 року.
XS
SM
MD
LG