Доступність посилання

ТОП новини

Футбольний матч відбірного турніру до Чемпіонату Європи 2008 між збірними Фарерських островів та України можуть перенести через негоду на Фарерах.


Геннадій Мороз Київ, 21 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Футбольний матч відбірного турніру до Чемпіонату Європи 2008 між збірними Фарерських островів та України може не відбутися через негоду на Фарерах. Поєдинкові, запланованому на суботу, може завадити штормовий вітер, сніг та морозна погода, говориться у відповідному листі фарерської федерації футболу.

Цілком імовірні проблеми з організацією матчу на Фарерських островах на початку весни стали очевидними одразу після визначення календаря змагань у другій відбірній групі до майбутньої першості Європи з футболу.

У невеличкій острівній країні, яка розташована в Атлантичному океані набагато північніше Англії, чи, приміром, Норвегії, у березні ще глибока зима. Так, в офіційному листі до УЄФА фарерська федерація футболу повідомляє, що поле стадіону в столиці країни місті Тофтір і донині вкрите глибоким шаром снігу. Проведенню матчу національних збірних не сприятиме також штормовий вітер і холодна погода. Навіть аеропорт має серйозні проблеми в країні о цій порі року. Власне, українська сторона вкупі з фарерцями докладала неабияких зусиль, щоб провести матч влітку. Одначе не знайшли порозуміння в цьому питанні з іншими учасниками відбірної групи. Зокрема, з представниками Франції та Італії.

З огляду на вкрай несприятливі погодні умови Федерація Футболу Фарерських островів просить УЄФА перенести матч проти збірної України з 27 березня на 22 серпня цього року. Після оперативної наради з Олегом Блохіним свою згоду на перенесення гри надала й українська сторона. Отже, останнє слово за керманичами УЄФА, які в найкоротший термін повинні ухвалити відповідне рішення. Цілком ймовірно, що доля суботнього матчу остаточно визначиться вже сьогодні. А спортивні журналісти зможуть отримати інформацію з перших вуст на прес-конференції з наставником збірної України у тренувальному таборі в Кончі-Заспі.

Втім, допоки справа у руках чиновників, футболісти головної команди України продовжують підготовку до гри. Напередодні в розташування збірної нарешті потрапили гравці донецького “Шахтаря”, а також провідні легіонери. Зокрема, Андрій Шевченко, який влучним ударом по воротах лондонського “Тоттенгема” посприяв виходові свого “Челсі” у півфінал Кубка Англії. Також лише вчора у Кончі-Заспі опинився Сергій Ребров. Одначе, як і у Шевченка, причина поважна. У понеділок капітан київського “Динамо” брав участь у благодійному матчі в Марселі.

У товариському поєдинку проти бідності під егідою ООН зійшлися команди, складені французом Зіданом і бразильцем Рональдо. Хоч рахунок у подібних матчах нічого не важить, зауважу, що перемогу тут відсвяткували Зідан і Ребров. У складі команди Рональдо були помічені ще два гравці київського “Динамо”– бразильці Родріго та Корреа.

На завершення теми збірної України: у матчах проти Фарер та Литви Олегові Блохіну не помічник Богдан Шуст. Голкіпер донецького “Шахтаря” зазнав ушкодження плеча в матчі проти “Севільї” в Кубку УЄФА. На повне відновлення Шустові знадобиться щонайменше три тижні.
XS
SM
MD
LG