Доступність посилання

ТОП новини

Антикризова коаліція підтримає кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду міністра закордонних справ


Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомила лідер фракції Партії регіонів, координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова. Член фракцiї Блоку Юлiї Тимошенко Андрiй Шевченко прогнозує, що його фракцiя проголосує за цю кандидатуру. Водночас, член фракцiї "Наша Україна" Юрiй Ключковський назвав Яценюка “талановитим полiтиком”. Голова Секретаріату Віктор Балога учора передав упевненість Президента, що Верховна Рада не матиме підстав відхилити й цю кандидатуру.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомила лідер фракції Партії регіонів, координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова.

Вона зазначила, що це питання обговорювалося представниками антикризової коаліції. «Ми будемо підтримувати Арсенія Яценюка в повному складі».

БЮТ i "Наша Україна" позитивно оцiнюють кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду глави МЗС.

Член фракцiї Блоку Юлiї Тимошенко Андрiй Шевченко прогнозує, що його фракцiя проголосує за цю кандидатуру. На його думку, БЮТ має підтримувати позицію глави держави у наявній політичній ситуації.

Водночас, член фракцiї "Наша Україна" Юрiй Ключковський назвав Яценюка “талановитим полiтиком”. Він, однак, не зміг оцінити професiйнi якостi заступника глави Секретаріату в галузі зовнiшньої полiтики.

Натомість коаліційні фракції СПУ та КПУ ще не узгодили свого ставлення до кандидатури Арсенія Яценюка.

Лідер соціалістів у парламенті Iван Бокий наголосив, що спершу необхідно зустрітись з можливим претендентом на посаду міністра закордонних справ.

Глава комуністичної фракції Петро Симоненко додав, що Яценюк нiколи не працював у дипломатiї, тому важливо з’ясувати його "уявлення про зовнiшню полiтику".

Як заявив, повідомляючи вчора про нове подання, голова Секретаріату Віктор Балога, голосування щодо кандидатури Володимира Огризка на міністра закордонних справ у вівторок засвідчило «безаргументний спротив» Верховної Ради й Кабінету Міністрів кадровій ініціативі Президента.

Учора парламент вдруге відхилив кандидатуру Володимира Огризка на посаду голови МЗС.

Тривале нехтування прямою нормою Конституції про те, що кандидатуру на посаду керівника МЗС висуває Президент, яке виявила парламентська коаліція, поглибило системну політичну кризу в Україні, яка загрожує цілковитим владним паралічем, наголосив Балога.

Через це Президент, намагаючись уникнути подальшого сповзання України в хаос, прагнучи повернути діяльність влади в русло ефективної роботи в інтересах суспільства і країни, не може допустити, щоб визначальний державний орган, МЗС, залишався без керівника, бо це підриває довіру до зовнішньополітичного курсу України, додав Балога.

Він передав упевненість Президента, що Верховна Рада не матиме підстав відхилити й цю кандидатуру.

Прес-секретар Президента Ірина Ванникова уточнила, що офіційні документи про подання кандидатури Арсенія Яценюка будуть готові вже в середу.

Раніше в вівторок Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляв, що в разі подання нової кандидатури на міністра закордонних справ її можуть розглянути вже цього пленарного тижня.

А екс-керівник МЗС Борис Тарасюк висловлює сумніви у професійній здатності Арсенія Яценюка очолювати Міністерство закордонних справ

Про це колишній міністр закордонних справ заявив учора в прямому ефірі на “5 каналі”.

Борис Тарасюк також висловив здивування поведінкою представників Секретаріату Президента, адже, як зазначив він, не глава держави оголосив про висунення кандидатури Арсенія Яценюка, а керівник Секретаріату Віктор Балога.
XS
SM
MD
LG