Доступність посилання

ТОП новини

Суд призупинив розслідування кримінальної справи проти Юрія Луценка для визначення законності її порушення


Про рішення Подільського суду Києва про припинення слідчих дій щодо екс-міністра внутрішніх справ повідомив його адвокат Юрій Мартиненко.

Про рішення Подільського суду Києва про припинення слідчих дій щодо екс-міністра внутрішніх справ повідомив його адвокат Юрій Мартиненко: «О 13 годині дня Подільський районний суд Києва, відкрив провадження по скарзі Юрія Віталійовича Луценка на постанову слідчого Генеральної прокуратури Медвєдєва про порушення кримінальної справи. Суддя відкрив провадження та призупинив проведення досудового слідства. На другу половину дня було також заплановано допит Юрія Луценка, але у зв’язку з тим, що судом призупинено досудове слідство (проведення подальшого), цей допит відмінено».

Сьогодні після допиту в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури Луценко заявив, що слідчі дії поти нього призупинені: «Будь-які слідчі дії по надуманій, політично вмотивованій справі проти Луценка зупинені. Так що я вийшов із Головного слідчого управління і зараз є знову-таки вільною людиною», – сказав лідер «Народної самооборони».

Цього місяця Генеральна прокуратура порушила проти екс-міністра внутрішніх справ кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу: зловживання владою та незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Вчора зранку слідчі Генпрокуратури 7 годин проводили обшук у квартирі Луценка.

Учора і сьогодні його викликали на допит до Головного слідчого управління Генпрокуратури України.
XS
SM
MD
LG