Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 21 березня.


Віктор Недоступ Київ, 21 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цього дня відкрилося перше фотоательє в Європі, в Києві відкрили ботанічний сад, а в Росії відставили у відставку прем’єра Чорномирдіна.

23 березня 1841 року в Лондоні Річард Біерд відкрив перше в Європі фотоательє. Роком раніше подібний заклад було створене Александром Уолкотом у Нью-Йорку.

1909 – Лейтенант британської армії Шеклтон відкриває місцезнаходження південного магнітного полюсу.

1933 – Німецький парламент приймає закон, що надає Адольфу Гітлеру диктаторські повноваження - право керувати державою шляхом видання декретів.

1942 – В ході 2-ї Світової війни американські власті починають примусову евакуацію японців із Західного узбережжя і поселяють їх у таборах для переміщених осіб.

1944 – в Києві відкривають ботанічний сад.

1956 – Проголошено створення Ісламської республіки Пакистан - першої мусульманської держави з республіканською формою правління.

1983 – Виступаючи по національному телебаченню, президент США Рональд Рейган вперше анонсує програму розробки стратегічної оборонної ініціативи, котра згодом отримає назву "програма зоряних війн".

1983 – У медичному центрі університету штату Юта помирає д-р Барні Кларк, пацієнт зі штучним серцем, котрий прожив після операції 112 днів.

1997 – З Білорусії висилають першого секретаря американського посольства Сержа Александрова. Його звинувачують у тому, що він є агентом ЦРУ (насправді ж Александров мав необережність взяти напередодні участь у антиурядовому марші протесту).

Цього ж дня у Маямі проводять найскладнішу рекордну хірургічну операцію – 10-місячній італійській дівчинці пересаджують аж сім органів!

А у 1998 президент Росії Борис Єльцин відправив у відставку кабінет Віктора Чорномирдіна. Виконувати обов’язки прем''єра став 35-літній Сергій Кириєнко. Ну, а Віктор Степанович, як ми знаємо, перебрався до Києва. В якості посла Російської Федерації.
XS
SM
MD
LG